Jump to content

Проблем при дълги светлини

NiGh7

Recommended Posts

Направо на въпроса. Става въпрос САМО за дългите светлини, а именно че при включването им и левият и десният фар "бият" осезаемо наляво. Фаровете са регулирани(късите са в нормите според уред), пробвах с различни крушки(ксенон, няколко типа/вида халогенни), но ефект има нулев,идеи?
Също имам проблем със светлините за заден ход (цокъл BAY15d ), светят слабо, толкова слабо че стоп светлините са по-силни(осезаемо) (P21/5W крушки-балони), някак да ги подобря?

П.С Фаровете са ЕДНОсекционни, с рециклирани рефлектори.

Edited by NiGh7

Да нямаш някой английски фар без да знаеш ? По номера на стъклото провери в ЕТКА. Само стъклата на лупестите са еднакви за ляв и десен .волан,но при тях има лост на лупата за смяна на посоката на лъча. Ако всичко е наред може да е сглобен кофти и затова да бие. Първо провери, какви са после другото ;)

За задния ход - полиране на стоповете с паста и някакъв тампон за флекс, дрелка. Ел. уредите е добре да имат регулиране на оборотите и на бавен ход. Аз ползвах паста на 3М от магазин за автобои и ми дадоха три чашки и ги надписаха 1, 2, 3, 6-7 струваше. Остана ми и за фаровете :)

Номерата са 1 305 621 465(десен) и 1 305 621 464(ляв) , марката е Bosch, интересното е че в ЕТКА не ми ги вади с този номер. Потърсих в TecDoc и намерих следното :
Ляв Фар Е13 1358, страна за монтаж - ляво, за дясно движение, като за другия е Е13 1359 , дясна страна на монтаж и дясно движение. В TecDoc намерих и номера на стъклото, но не пише друго освен страна на монтаж.
При сглабянето възможно ли е да се разменят ляв и десен рефлектор и оттам да идва цялата случка?

Тези фарове с крушки Н4 ли са? Ако да, обърни внимание, дали металната пластина в крушката (халогенна) стои хоризонтално, когато крушката е монтирана във фара.