Jump to content

Проблем при дълги светлини


NiGh7

Recommended Posts

Направо на въпроса. Става въпрос САМО за дългите светлини, а именно че при включването им и левият и десният фар "бият" осезаемо наляво. Фаровете са регулирани(късите са в нормите според уред), пробвах с различни крушки(ксенон, няколко типа/вида халогенни), но ефект има нулев,идеи?
Също имам проблем със светлините за заден ход (цокъл BAY15d ), светят слабо, толкова слабо че стоп светлините са по-силни(осезаемо) (P21/5W крушки-балони), някак да ги подобря?

П.С Фаровете са ЕДНОсекционни, с рециклирани рефлектори.
 

Редактирано от NiGh7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да нямаш някой английски фар без да знаеш ? По номера на стъклото провери в ЕТКА. Само стъклата на лупестите са еднакви за ляв и десен .волан,но при тях има лост на лупата за смяна на посоката на лъча. Ако всичко е наред може да е сглобен кофти и затова да бие. Първо провери, какви са после другото ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За задния ход - полиране на стоповете с паста и някакъв тампон за флекс, дрелка. Ел. уредите е добре да имат регулиране на оборотите и на бавен ход. Аз ползвах паста на 3М от магазин за автобои и ми дадоха три чашки и ги надписаха 1, 2, 3, 6-7 струваше. Остана ми и за фаровете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Номерата са 1 305 621 465(десен) и 1 305 621 464(ляв) , марката е Bosch, интересното е че в ЕТКА не ми ги вади с този номер. Потърсих в TecDoc и намерих следното :
Ляв Фар Е13 1358, страна за монтаж - ляво, за дясно движение, като за другия е Е13 1359 , дясна страна на монтаж и дясно движение. В TecDoc намерих и номера на стъклото, но не пише друго освен страна на монтаж.
При сглабянето възможно ли е да се разменят ляв и десен рефлектор и оттам да идва цялата случка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези фарове с крушки Н4 ли са? Ако да, обърни внимание, дали металната пластина в крушката (халогенна) стои хоризонтално, когато крушката е монтирана във фара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...