Jump to content

Трудно палене след презареждане1.9тди


daniel.petrovaliev

Recommended Posts

Колеги, от 2 седмици насам след пътуване София - Сандански - София и презареждане на Дизел в бензиностанция "Круиз" в Сандански колата ми започна да пали много трудно след като не е палена повече от 1 час. Ако я загася и запаля веднага или след 5 минути пали веднага. Доста пъти съм зареждал от този дизел и досега никога не съм имал проблеми с него, но след като се прибрах в София на следващия ден сутринта при опит за палене колата не успя да запали и сега пали от 3-4ти път и то със предърпване след което изкарва бял пушек. Подгревните свещи са сменяни миналата зима и 4-те. Четох разни форуми и се допитах до няколко човека и ми казаха, че най вероятно са заминали гумичките на дюзите, но ми е много интересно как след 1 пътуване и зареждане на пълен резервоар се случва това? Имам подозрения, че за да се случи този проблем ще започне малко по-малко да пали трудно и да се усложнява, а досега винаги е палила от раз.

 

Имате ли някакви съвети с какво мога да започна да търся проблема ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като начало с диагностика за да видиш за записани грешки  в двигателя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверих и няма никакви записани грешки към момента. Днес горивото ми падна почти на червено(индикацията от борд компютъра светна и оставаха още 60 км) и спрях да зареждам на бензиностанция след което опитах да запаля и запали много трудно, а не беше стояла повече от 10 минути. По разни теми четох, че може да е от сондата в резервоара.

Имате ли идея как мога да проверя дали е от нея без да купувам нова да я сменям ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако подозираш горивото, което са ти сипали, може да си запушил цедката в резервоара, горивния филтър или да има някакъв друг проблем. Както ти е казал колегата по-горе, направете дигностика.

 

Ти сигурен ли си, че са ти сипали дизел? В Гърция са ми сипвали бензин и колата палеше трудно до след няколко зареждания на нафта. Не мога да ти кажа точно защо, но съм го изпитвал това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...