Jump to content

Audi A4 2,8 quattro ПРоБЛЕМ АВТОМАТИК

Marmot2828

Recommended Posts

Здравейте колеги. Може да се повтарям с темата, но не открих нищо за моя проблем, таи имам следния проблем с моето Audi A4 2,8 quattro - на дисплея за показване на коя предавка е PRND432, изведнъж засвети целия ред а не само избраната предавка. Като превключа на "R" блъска зверски, а като е на "D" държи високи обороти към 3000 докато включи на 2 предавка мисля. Помагайте, защото колата е всеки ден в движение а това ме обезпокоява. Мерси предварително 1f642.png

Скоростната кутия е влезнала в авариен режим - виж какви грешки има записани.

Може би е нещо със селектора за скоростите, размърдай лоста няколко пъти напред/назад и изтрий грешките. Може проблема да е куплунга на самите скорости :nixweiss: трябва някой по-запознат да се изкаже.

след изтриване на грешките, дисплея със предавки на таблото започна да свети нормално, която предавка е избрана тя свети. Дори чукането като превключвам на "R" спря. Проверих пак и останаха тези грешки .... 

audi2.png

Имаш проблем със стоп-машинката на педала - за смяна е. Първата грешка е, че имаш грешки и в контролера на двигателя, виж какви са и ги изтрий.

Втората грешка за стоп машинката я остави. Тя няма значение.

Колата има ли шибидах? Наводнявал ли си колата или да си усещал мокри стелки?

КОлата няма шибидах и не съм я наводнявал, а за мокри стелки не съм усещал, но до шофьора в краката изглежда леко надигнат мокета и с крак се усеща че е леко надигнат.... това  е което мога да кажа :)

Защото компютъра се намира под стелката на пасажера и е много вероятно там да е проблема. Мисля, че няма да е лошо да надигнеш и да видиш какво се крие там. Може да излезе ключа за палатката.

Колега, утре ще се захвана с надигането на мокета и  ще пиша пак ако имам въпроси, което ще е на 100% 

Edited by Marmot2828
грешно добавена дума

Проблема може би е решен на 100%. Оказа се че избирача за скорости се е мокрил и не е правил контакт...за момента проблема е решен но до кога не се знае. Тъй като ми казаха, че трябва да си търся нов избирач, моля да ме насочите от къде да закупя и какви пари е :)