Jump to content

При отваряне на багажника не светва плафона в багажника и червения габарит при вдигнат багажник-решение?


quattro_4x4

Recommended Posts

Плафона, който е в багажника(не този на задните седалки) при отваряне на багажника трябва да светне, както светват другите при отваряне на врата. В същото време трябва да светне и червения плафон на вратата на багажника. Ръчно мога да светна плафона, но той трябва да си светва при отваряне. Всичко това ме кара да мисля, че проблема идва от ключалката. Някой има ли схема за разглобяването ѝ за да я отворя и проверя какво се случва?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комби е. 

На fis-а не светва индикация за отворен багажник. 

Утре ще огледам червения габарит дали е с изгоряла круша, но ме съмнява щом в същото време не светва плафона. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ти се захванеш да я сваляш и ремонтираш прави снимки и ги качи тук после. Също не знам дали ключето е същото като на  механизмите на другите врати.Абе ако я разглабяш нащракай снимки :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно както ти е казал колегата. Проблема е в ключалката. Има микро ключе което не работи. При мен го имаше същия проблем. Само с тази особенност че "някой" за да не отремонтирва, просто беше отрязал кабелчето. Така че ако почнеш от кабелчето ще разбереш дали и при теб не е налице и втори проблем /срязан кабел/. При срязан кабел също не свети на фиса че багажника е отворен както и не светва плафона на врата и не на последно място плафона който е над багажника.

Имаше колега който предлага микрети в огромно разнообразие.

Ето и линк 

Успех в отварянето. Не е нищо сложно.

Пиши ако имаш проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги помагайте...,колата е ауди 1.9 тди 131 кс 2004 г.., на паркинг пред блока не е в движение се наводни при дъжда вчера ,но само отпред пасажерското място интересно че под жабката огледах е сухо само долу под стелката беше локва какво да правя къде е проблема ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tи гледаш ли къде пишеш или където дойде все е за б6 модела:hilezh:,има тема за питанки има и търсачка форума:flehan:

вода може да влезе от всякъде,виж отпред където е акумулатора да ли се задържа вода,има отвори които се запушват с боклуци

Редактирано от vladimir7979
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

1. От този клип гледах как се маха кората: https://youtu.be/S-io_SuWlpY. При мен се получи малко по- грубо естествено...

2. Проблема при мен се оказва оксидирала букса( поне така изглежда на пръв поглед ). Времето се стъмни и с фенерче ми е трудно. Утре по светло ще я почистя и ще видим дали работи. Чудно ми е защо обаче е толкова оксидирала цялата ключалка...

C4C51E3B-264B-4D86-A355-D67EE30EBC9B.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като почистих буксата на кабела и я поставих обратно в ключалката отново не проработи. Извадих буксата и я накъсих, FIS-а ми светна и плафона също. Сега ще махна ключалката от капака и ще видя вътре какво е положението. Предполагам, че има оксидация и на микро ключето.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Освен, че буксата бе позеленяла ключето не цъкаше и не правеше контакт. Напръсках го със спирт започна да цъка също правеше и контакт(сложих мултицета на двете крачета). Ключето е червената точка на втората снимка.  В крайна сметка след като монтирах ключалката се оказа, че ключа не сработва винаги и при леко почукване на ключалката сработва. За да ремонтирам микро ключето трябва да отворя капсолованата ключалка посредством дрелка или шлайф, след което да си играя да сменям ключа, а после да търса начин за затваряне на ключалката и тя стана дълга и широка. 

Поръчах си цял нов механизъм и утре ще го монтирам 30лв втора ръка. 

П.С колегата от линка по- горе продава ключета по 7-8лв, но за конкретно моя модел нещата са много сложни за смяната му. 

 

D9667056-74D9-41E5-AFC7-2084DD0F406E.jpeg

F043D409-7AE5-4DA7-8725-2AC7820F7A5F.jpeg

DEF42BBA-8DA9-4A57-9C5C-E90BD689E05E.jpeg

7211CA8B-AAC2-46B2-A0C3-761BB9BAEC65.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте колата на приятелката ми е Б7 авант багажникът се затваря и отваря нормално но когато е затворен на дисплеят показва отворен според мен  микро ключето което подава сигнал за затворен багажник е окъсило въпросът ми е дали е това опоменато тук в темата или е друго поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...