Николай Стоилков Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Здравейте! Имам проблем с автоматичната скоростна кутия(6 степенна) на ауди а3 2007 2.0 TDI 140к.с .Проблемът ми е ,че при ускоряване и превключване от 2 към 3 предавка се усеща придърпване ,а при по - рязко ускоряване тропане.Какво може да бъде ? Дали трябва да сменя маслото на скоростната кутия и филтъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoleo Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 Здравей. Кога последно са сменяни маслото и филтъра? Трябва да се сменят на всеки 60хил. км. Също не е лошо да се види дали има записани някакви грешки на скоростната кутия. Аз бих те посъветлвал да не караш колата, докато не се установи/отстрани проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kup0nq Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 (edited) Преди да те насочат към прехвалените майстори, които нямат парите за нищо, ти препоръчвам този сервиз, на мен ми помогнаха на друг тип кутия, но са доста коректни, имаш и гаранция https://www.midavto.com/ Edited November 20, 2017 by kup0nq Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoleo Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 (edited) Кои са прехвалените майстори на DSG? Като цяло съм останал с впечатление че няма много качествени такива. Edited November 20, 2017 by manoleo Link to comment Share on other sites More sharing options...
kup0nq Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 аз по форумите съм намирал 2, като няма да им правя допълнителна реклама, но единият директно искаше да ми сменя да кажем всичко за около 2500 лв. и като го питах за гаранция, ме пита какво разбирам под гаранция и ми каза, че няма Всеки сам си решава къде да си ремонтира колата де Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoleo Posted November 20, 2017 Report Share Posted November 20, 2017 Всичко за 2500 . Той само мехатроника е по-скъп. Явно има сериозни измамници сред "майсторите". Link to comment Share on other sites More sharing options...
jery Posted November 26, 2017 Report Share Posted November 26, 2017 И аз съм с впечатлението, че майстори на автоматични скоростни кутии няма, поне аз не знам! Буса ми е със 7 степенна DSG, сменям масло на 60 к. и засега на 230 хил нямам ядове! Сложно е, назад сме тук с материала... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kup0nq Posted December 13, 2017 Report Share Posted December 13, 2017 На 11/16/2017 at 23:21, Николай Стоилков написа: колега, има ли развитие по темата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай Стоилков Posted February 24, 2018 Author Report Share Posted February 24, 2018 (edited) Да, просто смених маслото на скоростната кутия и проблема се оправи. Edited February 26, 2018 by VBI Цитиране на предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts