Jump to content

Автоматична скоростна кутия.Проблеми!!!!!

Николай Стоилков

Recommended Posts

Здравейте!

Имам проблем с автоматичната скоростна кутия(6 степенна) на ауди а3 2007 2.0 TDI 140к.с .Проблемът ми е ,че при ускоряване и превключване от 2 към 3 предавка се усеща придърпване ,а при по - рязко ускоряване тропане.Какво може да бъде ? Дали трябва да сменя маслото на скоростната кутия и филтъра.

Здравей.

Кога последно са сменяни маслото и филтъра? Трябва да се сменят на всеки 60хил. км. Също не е лошо да се види дали има записани някакви грешки на скоростната кутия. Аз бих те посъветлвал да не караш колата, докато не се установи/отстрани проблема.

Преди да те насочат към прехвалените майстори, които нямат парите за нищо, ти препоръчвам този сервиз, на мен ми помогнаха на друг тип кутия, но са доста коректни, имаш и гаранция

https://www.midavto.com/

Edited by kup0nq

аз по форумите съм намирал 2, като няма да им правя допълнителна реклама, но единият директно искаше да ми сменя да кажем всичко за около 2500 лв. и като го питах за гаранция, ме пита какво разбирам под гаранция и ми каза, че няма :) Всеки сам си решава къде да си ремонтира колата де :)

И аз съм с впечатлението, че майстори на автоматични скоростни кутии няма, поне аз не знам! Буса ми е със 7 степенна DSG, сменям 

масло на 60 к. и засега на 230 хил нямам ядове! Сложно е, назад сме тук с материала...

• 3 weeks later...
  • 2 months later...