Jump to content

Подмяна на тампоните на подрамата


Бъчи

Recommended Posts

Здравейте,

Търся помощ за смяната на тампоните на подрамата или т.нар. "магаре" на B4.

Предните смених без проблеми с обикновена хидравлична преса натискайки в центъра, така че да се разтегне гумената устна. Тампоните влизат идеално. Проблема са задните, където външната метална тръбичка (залята с гума) е много по-тънка и преди още да са влезли "устните" на тампона, те се срязват. Преди време някой беше показал видео как със система и от тръби, капачки и болтове може да се направи това грамотно без да се криви тампона, така че да си влезе на мястото. Моля, ако някой се сеща да ми покаже това видео за да си направя и аз такива инструменти.

s-l16002.jpg

s-l16001.jpg

IMG_3183.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Здравей колега, може би ти пиша късно, но може да съм полезен. Скоро сменях 4-те тампона на магарето. Вкарах ги ръчно с импровизирана скоба - дълъг болт, дълга гайка и две втулки. Тампона предварително го намазвам обилно с универсален силикон, намазвам и леглото, щедро. Започвам да натягам и тампона влиза без проблем, криви се, но влиза, със силикон е невъзможно да се скъса устната. После само изтриваш с парцал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря, колега.

И аз ги сглобих горе-долу така. Вместо със силикон намазах с ланолин. Забелязал съм, че някои гумени изделия загиват бързо от силикона. Най-важното е май да се вземат мерки да не се кривят тампоните докато влизат в гнездата. Аз си направих водач от дълъг болт и 3 навити и законтрени на него гайки 17мм с леко подпилени по два ръба от тях, така че да влизат точно в камък за гедоре с 1/2 отвор. Натиснах отгоре с пресата и с леко изпъшкване си влязоха без да се изпокъсат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е че преди втулката, която натиска тампона по целия диаметър нанизвам една малка втулка дълга 3мм която да натиска само средната втулка, тампона се разтяга малко, след това голямата втулка почва да натиска целия тампон и той влиза, натягайки с гайката на дългия болт. Това го правих ръчно без преса. Естествено с преса е по лесно. Преди години сменях тези тампони на място в канал, без да свалям магарето. Първо от едната страна, после от другата. Със същото приспособление. С него ги вадя и ги набивам.

Редактирано от koko60
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, да. Натискането точно по средата, във вътрешната втулка е задължително. Инак разрушаването на тампона е гарантирано. Аз ги набивам натискайки само вътрешната втулка и затова вземам мерки срещу изкривяване.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...