Jump to content

Спирачни дискове от 288 -> 312мм


ppenchev

Recommended Posts

  • 2 years later...

Здравейте, Колеги,

Знам, че темата е стара, но е полезна за такива като мен, които тепърва се захващат с проблемните спирачки на А6 Ц5.

Понеже дойде време да сменям дискове и накладки, искам да мина направо на 312 мм. Въпросът ми е дали ще ми свършат работа супорти и апарати от Олроуд 2.5 180 к.с. (само супорти никой не продава). Прикачам снимка на въпросния апарат.

Друго, което ме интересува е има ли разлики в захващането на супортите преди и след фейса. Преди време мисля бях чел някъде, че едните са с алуминиеви шенкели а другите с чугунени и не става заменката (не мога да намеря темата).

Колата е 1.8 т. 2001 междинка ако това е от значение.

Ще съм благодарен на всякакви насоки.

 

IMG_20200910_164558.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това на снимката е 321х30. Точно като на фейсово 2.7тт. За 312 трябват съпорти от кола преди фейслифта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, много благодаря за разясненията, вече нещата ми се изясниха, ще търся супорти от кола с чугунени шенкели преди фейса.

Ще пиша какво е станало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За апарати от кола с чугунени шенкели мисля, че ще ти вършат работа от 2.7Т преди фейса, апарата е с четири накладки. Ако вече си взел апарати... търси съпорти от кола която е префейс с тези апарати. Също за да подобриш спирането е важно да барнеш спирачките и отзад.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички 2.7 са със захват на апарата 145мм между болтовете. 288 и 312мм в ц5 преди фл са с 95. До колкото разбирам колегата не иска да сменя шенкели. И варианта му е съпорти от 2.5 180 коня до средата на 2001г. Ако реши да сменя шенкели варианти достатъчно, като този с 4те накладки е за избягване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерил съм супорти от 2.8 преди фейса, тези дни ще ги взема, дано да станат, продавачът казва, че са 312 дисковете. Идеята ми е да ползвам моите апарати, като ще им направя профилактика, ще взема дупчени или прорязани дискове и накладки АТЕ или ТРВ и за момента толкова. По натам искам да сменя задните дискове и накладки с по-добри от сегашните, като ще запазя размера на дисковете, и разбира се ще преровя апаратите. И финално искам да сложа по голямото серво, но това ми се струва сравнително сложно начинание и за сега ще почака да се настроя психически.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравейте, отново,

 

Макар след доста време, успях да постигна някакво развитие.

Оказа се, че моята кола е с голямото серво (междинка), супорти намерих, но много трудно. Една от трудностите е, че по моргите масово колите са разглобени и не се знае съответните апарати/супорти с какви дискове са били и ако човек не знае точно каква е разликата между двата вида супорти става сложно. Взех ги от донор 2.5 преди фейса. Специално премерих задните му дискове евентуално да взема и тях, ако са по големи, но бяха 245 (колкото моите).

В заключение ефект има, но трябва да се има в предвид, че освен супорти съм сменил и всички дискове и накладки и спирачна течност плюс рециклиране на апаратите и вероятно резултата е комплексен.

Прикачвам снимки на двата вида супорти, за да може някой друг ако реши да прави подобна интервенция да знае какво да търси. тези с по - високите уши са за 312 мм. дискиве, а другите съответно за 288 мм.

 

Поздрави и весели празници!

uyoxznlv7ojhscfgvhnc.jpg

eeg1af1utztja2tptfgz.jpg

Редактирано от vito9
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 7 months later...

Привет на всички, темата е стара, но все оше много полезна 🙏. Може ли някой да даде контакти на това "момче зад хотел Вега" ?

Ако не на него, препочайте откъде да си взема свестни дискове АТЕ ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...