Jump to content

Не подгряват свещите 1,9тди


cvetan80

Recommended Posts

Здравейте колеги надявам се някой да даде идея по проблема с паленето на 1.9 тди афн.110 к.с.Значи проблема идва от там ,че когато се застудя лампата за подгрева се включваше много рядко На 10 проби веднъж и ако не светне и да се чуе рекето не пали.Без значение ,дали е _5 или 7 ,8. Градуса.Смених релето за подгрева 202,но без промяна.Инъче включи ли се и пали отраз.Проблема е ,че вече не се включва:( Пробвах и като изключа темп.датчик,но няма промяна.Дали ще запали на дърпане да я закарам на майстор?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз така мисля.Нямам обяснение.ECU ме съмнява слаба спойка на чипове .Четох из форумите и има няколко такива случая

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 Несветенето на лампата за подгрева (и съпътстващо непалене) индикира проблем с реле 109. Под какъв номер е точно в тази кола, не знам.

Поне така съм чел...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам кой за какво говори, аз лично не ви разбирам. Там горе дето пише 109 сигурно се има предвид N109. Това е клапан, а не реле и е с този код във всички коли с такъв двигател: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01237 Намира се на самата помпа. Ако чукнеш в Гугалат има снимки как изглежда и безброй теми за проблеми с него. Като не работи той, също не светва лампата за подгрева и не пали. Вместо да сменяш налево-надесно на база хрумки и предположения, вземи я прочети за грешки някъде.


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК, сега разбирам, извинявам се. Написаното от мен остава валидно. Първо четене на грешки и тогава смяна на каквото и да е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Оказало се,че нещо по електрониката на помпата.След като са я сменили са обучили ключа или имобилайзера.Колата е поправена.Пали си безпроблемно.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...