Jump to content

Климатроник - Въпрос?

sho07

Recommended Posts

Благодаря а по default(когато не е натиснати нито едно) ми духа на предния прозорец и на крайните врътки към вратите нормално ли е ? 

Е ако почне да се запотява зверски не знае къде да духа и на ауто. Когато не светят стрелките, мисля че е в автоматичен режим. Ако е натиснато да е Стрелка на горе, духа стъклото и двете странични духали + двете дупки за шофьорското и пасажерското стъкло. Но да, като цяла си натискаш Auto, и автоматичната рециркулация и си караш. При автоматичен режим например както е сега, и духа топло, централните две или не духат или духат много много слабо. На топло духа оредимно стъкло и крака.

Благодаря за отговорите :) :flehan: още един въпрос ... когато карам в трафика и съм пуснал и двете страни на 28 градуса да духа на 5-6 чертички от вентилатора , колата започва да си смъква температурата си  на двигателя малко преди 90 градуса, ако няма трафик си ги държи 90 градуса, а на вън е -1, 0 градуса от какво може да е ? Сменен е антифриза, термостата и водната помпа.

3 hours ago, Wolfgar said:

Еми така си го прави. Аз съм с бензинов мотор и дори пада на 75 някъде, ако съм го сложил на max. 

Доста хора са така и си карат така и казват, че е нормално а всъщност нормално ли е ? Не смятам че двигателя трябва да си мени така температурата ? През топлите месеци или време не го прави само когато е студено не ми се мисли ако стане -10 -15 тя няма да загрява никога ?

Ами аз лично не мисля че е нормално за съвременен автомобил. Казвам го по скоро от опита ми с вече 3 различни модела ауди с 3 различни бензинови мотора стрелката винаги е била на 90. За дизела нямам наблюдения но ако е наред не би трябвало да мърда с повече от милиметър над или под 90 градуса в зависимост от условия и натоварване. Това е оптимален работен режим на двигателя. 75 градуса на бензинова кола... нещо не е наред.

Ами наред е. Нямам каквито и да е проблеми с колата. Просто пада стрелката на малко над второто деление, когато седя на 1 място и съм надул парното. Ако го изключа, колата забива на 90 след около 30 секунди. Преди падаше в движение при 90-100 км/ч, но това беше от термостатите. Подмених тях и антифриза (водната помпа не е сменяна). Всичко след това се оправи. 

Все пак го има и факторът, че моторът събира едва 3.2 литра масло.

Имам Поло 9N бензин и там никога не мърда стрелката, веднъж стигнала 90. Ладата също си държи градусите. В началото и аз се притеснявах за аудито, но явно си е нещо нормално