Jump to content

А6 С6 F5 Facelift


Дрон

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Моля за вашата помощ.Имам проблем с адаптивното окачване.

Колата ми е Ауди А6 С6 F5 Facelift 2009.

По данни от всички "майстори" компресора е наред, разпеделителния вентил сменен, и всичко работи, Но, дава грешка механична и окачването се втвърдява и е изключително некомфортно. Обикновено грешката се появява при дъжд и когато мия колата. Понякога  изчезва и се появява без причина. 

Моля, ако имате опит по този казус, дайте съвет или ми препоръчйте майстор истински който да реши проблема. 

Редактирано от Дрон
правопис
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправях подобен проблем в Smatic преди 2 години горе-долу. Ако си спомням правилно беше драма в окабеляването при компресора и прецакано реле. Компресора се намира на доста гадно място, което подлежи на мокрене и влага и често стават драми там. Тях ти ги препоръчвам защото не бързаха първо да сменят, всичко, преди да намерят проблема и не таксуваха допълнително, когато ремонта им частично или изобщо не проработваше и колата трябваше да се връща. Отне малко време, но отстраниха проблема. За съжаление системата не връща много адекватни грешки и диагностиката е трудна. Ако са много заети или не могат да се справят с проблема, мога да те насоча към друг майстор, но ми пиши на ЛС :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз към smatic имам известни задръжки, по-принцип са се справяли с проблемите ама последния път имахме един спор за един маншон, и накрая ми дадоха маншон сам да си го монтирам, защото отказаха да признаят че възглавницата прещипа маншона поради неправилен монтаж...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Благодаря ви много за отзивите и препоръките.Проблема го реших. :) Оказа се проблем с кабела свързващ разпределителната кутия на електрониката с преден десен датчик на амортесьора. При малки токове не отчита грешка (около 0.5А) , но при по-гореми  (над 1А) не дава добра проводимост или утечка и се инициира грешка, която втвърдява окачването. 

А иначе тези от Smatic ги знам. Те се занимават с ремонт на автомобили нов внос на разни търговци и я карат през просото. Най-напред при тях отидох и само ме въртяха и нищо не направиха.Сваляха компресора и го заменяха с друг и ред други глупости.Накрая нищо не направиха вдигнах скандал и ми върнаха парите. Горещо НЕпрепоръчвам  Smatic! Сега работя с  Vabonti и чрез тях си реших проблема, въпреки, че и те доста се помъчиха.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...