Jump to content

Изхвърля спирачна течност


Ivan Gatev

Recommended Posts

Здравейте колеги

Преди няколко дена ми светна на таблото лампата за накладките. Проверих спирачната течност и се оказа на минимума. Долях казанчето до средата между минимум и максимум, защото очаквам скоро да дойде време за смяна на накладки, доста километри им се събраха. Докато наливах ми направи впечатление, че течността стои в цедката и се наложи да я надигна малко за да успее да влезе течността в казанчето. С малко усилия го докарах до средата. Днес отворих капака да проверя маслото сутринта и за моя изненада се оказа че цялото казанче за спирачките е омазано със спирачна течност, все едно е избило от капачката. Отворих капачката и цедката беше пълна до горе с течност, а казанчето показва на средата между минимум и максимум.  Някои имал ли е такъв проблем и от какво може да изхвърля спирачна течност, и защо толкова трудно се налива през тази цедка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извади цедката и я огледай за мърсотия, изтегли със спринцовка течността, виж дали не се делят като плътност това което си долял и това което седи в казанчето. Прегледай дали не е пукнато.Ако има отлагания по съда може да се наложи да го свалиш и измиеш добре,трябва да е сухо преди да монтираш. Течността се сменя на 2 или 3 години, зависи от самата течност каква е. Единственият път, когато съм виждал избила течност е от прегряване на предно колело до степен на кипване на маслото.При сигнал за смяна на накладки не трябва да пада течността под нивото за сигнализация. Може би губиш по малко от някъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега, но цедката не може да се извади по някаква причина, течността е сменяна преди няма 2 години и доливам от остатъка при смяната.

Утре ще прегледаме за течове но мисля че нивото беше ниско заради това че накладките са към края си

Редактирано от Ivan Gatev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес колата беше на преглед в сервиз, и освен поизносените накладки нищо друго не са открили. Няма течове, напукани маркучи  и други подобни. Казаха че са я карали и няма проблем със спирачките, но и за тях е странно защо изхвърля течност от казанчето. Казаха че са мерили течността и не е за смяна още. Днес като я отворих нямаше следи от течност по казанчето. Интересното което ми казаха е че на отворена капачка на казанчето като натискали спирачка цедката потъвала малко надолу в казанчето и като пуснели се връщала обратно нагоре. Може да е било нещо моментно, но много ме съмнява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно нормално е това движение,цетката има лек луфт потъва малко при спадане на течността,нали натискаш педала течността слиза надолу и натиска накладките с буталата на апаратите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...