Jump to content

BeeFeaTeR

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

От вчера колата просто "умря", не върви, сякаш турбото не се развърта, на място като подам газ се чува, но в движение го няма и сякаш мотора стана по-шумен, на моменти звука му го оприличавам на 2.5, което е за валове.. Докато оглеждах да не би да е изваден някой вакум реших да издърпам щеката да видя да не би пък маслото да си стои в картера (заради по-шумната работа на двигателя) и забелязах, че пръска масло от щеката, което тотално ме срази... Та някой има ли наблюдения на такива проблеми, моля за насоки. Четох, че може да е от картерната вентилация, знам, че помпа-дюза мототрите имат проблем с капака на клапаните където е и вграден масления сепаратор за картерната вентилация, но все пак възможно ли е да са от него пръските масло.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е помпа дюзата да духа от щеката. Ако не ти гори масло и не пуши, търси проблема с невървенето в геометрия, дебитомер и в турбото( т.е. вакуми, н75).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Главният проблем беше във вакуми, маркуча за актуатора имаше пробойни :D ,  проблема с изключването на турбото остана, свалено е за профилактика и почистване. А с маслото от щеката, преди година покарах няколко километра без щека (не помня защо я вадих извън колата, но забравих да я сложа ) и имаше 1-2 капчици, но силно ми се омасляваше маркуча за чистия въздух към турбото (точно преди него влиза картерната вентилация), а сега като сменях маслото ми направи впечатление, че там омаслението вече го няма, което ме навежда на мисълта, че се е запушил масления сепаратор. Иначе голям разход на масло нямам, не доливам между смените, при смяна наливам до максимума и докато стане време за смяна е на средата между макс. и мин, което според мен е приемлив разход при положение, че двигателя не си знае километъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...