Jump to content

Преминаване към фейслифтов таван


ole

Recommended Posts

Здравейте колеги. Два дни се занимавах със смяната на тавана на префейслифт A3 8L с люк към черен фейслифтов таван с люк от S3. На който му е интересно ето малко инфо

Взехме тавана + всички плафони + кори за предните колонки, за средните колонки и за задните + дръжки + целия кабелен сноп отиващ към тавана + самия люк целия. Благодаря на @KCV за ел. схемите, бяха полезни.

1. Инсталацията, поне на нашата кола, която е 1997г. пасва идеално с кабелния сноп от колата донор, която е S3 2000г. Цветовете на кабелите съвпадат 1:1 между 2-та снопа. 

1.1 Трябва да се пусне + за подсветката, аз го пуснах до ключа за фаровете, където го мушках в различните клеми на буксата на ключа, докато улуча този + който е за подсветката, защото ако вземете + от габарит няма да се намаля интензитета на светене на подсветката на плафоните с другите подсветки из колата.

2. Люка пасва 1:1. Има някакви разлики в самия люк между пре и след фейслифта, но главната разлика за конверсията, е че моторчето на фейслифтовия люк е с друга букса, НО самите кабели, които отиват от кабелния сноп към моторчето са едни и същи 4 кабела, 2 захранващи и 2 за управление от комфорт модула. Т.е. новия плафон ще може да управлява стария люк, поне на теория.

 

3. Има следните съществени разлики при сенниците и дръжките.

3.1 При сенниците, самите щипки, от които се вади и на тях се щраква сенника се държат на 2 болта в двата края на щипката, но поради разминаване на дупката на тавана не може да се завие с 2-те болчета. Хубавото е, че има вариант. Просто щипката, понеже има 1 дупка в средата е тя да се ползва за завиване към тавана и така ги направих. Пасват перфектно иначе и е достатъчно здраво. Отделно нашата кола нямаше светлини при сенниците, а новия таван има, но с това няма драми, защото захранването за тях идва от плафона.

3.2 При дръжките обаче също има разминаване в отворите на тавана и заводските дупки за завиване на дръжките към тавана. Едната дупка съвпада за всяка от 4-те дръжки, но другата не съвпада. Фейслифтовите дръжки са една идея по-дълги от префейса и за това се получава разминаването.

Проблема мисля да го реша другия уикенд като пробия по една дупка в тавана, където да се завие 2-рия болт на дръжката.

 

Кабелите всичките са запоени и имат термошлаух. Запоени са през малки интервали да не става дебел снопа на едно място.

 

4. Като пари мога да кажа следните цени:

- тавана + плафони + предни кори + дръжки и кабелен сноп 180лв

- люк + средни и задни кори за колонките, общо са 5 кори 110лв

 

Ще кача снимки тия дни. Който има въпроси съм на разположение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...