Jump to content

Audi A4, type B9 впечатления и отзиви


Pumpel

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Реших да повдихна темата за новото Audi A4 B9.

Нека който има някакви впечатления, мнения, отзиви или проблеми да ги сподели. Аз от скоро карам такава кола и имам доста какво да кажа, така като за два месеца.

В следващия ми пост ще се опитам да опиша интересните неща свързани с тази кола.

Редактирано от VBI
Заглавие
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 151
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ето и моите скромни впечатления за AUDI A4 B9, 2.0TDI Sport (190k.c.):

Като цяло колата е много интересна и иновативна. От гледна точка на дизайн, според мен предницата е уникална, но задницата е малко са я пооцапали (в смисъл че не кореспондира с агресивната предница), което сигурен съм ще бъде коригирано в първия фейс лифт на модела. Като интериор доста са се постарали - супер добро изпълнение на детайлите, уникално осветление, както и добра функционалност. За двигателя мога да кажа впечатление за 2.0TDI, 190кс. Като динамика, доста добре се справя - коне / въртящ момент / скоростна кутия., доста по-тих в сравнеие с А4 Б8 2.0TDI. Единствено има някакси по-шумен старт от предишния. Незнам дали е точно до моята кола или всички са така, но тъй като start/stop системата го пали и гаси непрекъснато, в сравнение както казах с А4 B8 2.0TDI е по различен.

Има и доста недостатъци за съжаление. Първия от тях е stock музиката - няма такава издънка. Свири ужасно зле, дрънчат кори по вратите, дрънчи задната кора на subwoofer-а, да не говорим за трагичното му качество. Като се услили музиката преобладават основно среди и бас с ужасно качество. Няма добра звукоизолация между ламарината и корите. С две думи просто са сбъркали музиката по рождение. Ескалирах го това в Порше по гаранция, но едва ли ще направят нещо по въпроса. Първия път ми завиха мекички изолации по щипките на задната пластмаса, която покрива баса за да не дрънчи, но то проблема е в говорителите и/или усилвателя. Слушах и други  A4 B9 със стандартната музика и всички свирят така зле. Ще трябва да се правят доста промени ако трябва да свирне добре. Като за начало пробвах да изключа subwoofer-a и ефекта бе поразителен - свирна по-добре, Сега мисля да пробвам да изолирам задните кори и да го сменя та да видим дали ще се подобрят нещата.

Друго нещо което също даде дефект е камерата обслужваща Audi Pre Cence. Но след две три поправки (адаптация), я смениха гаранционно.

В общи линии малко са поспестили в направата - няма добра изолация във вратите. Като затвориш не се чува както при А4 B7 и Б8 онова тежко затваряне на вратата, а леко дрънчене на ламарина което поне за мен е дразнещо. Има доста пластмаси (особено отзад), които си потропват при павенца - пак дразнещо за кола на 40 000km.

Моето мнение с две думи е много добра и иновативна кола създаваща усещане за комфорт, но и Аudi както всички други започват все повече да пестят от материали и изработка.

Ако някой има също мнение и наблюдения ще се радвам да ги сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
On 10/7/2018 at 11:55 AM, skoti said:

Някой подкарвал ли е нещо различно от mp3 на SD-to или от USB-to ?

Пробвах няколко различни разширения и нищо не тръгна.

Flac, aac и wma би следвало също да тръгнат - поне така пише в книжката.

Имаше и още два поддържани музикални формата, но не си ги спомням в момента, защото четох книжката преди около година.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е супер, а тъй като flac е много по-качествен аудио формат от mp3 например, ако собствениците на В9 си качват песните в flac, това също е начин да се компенсира донякъде сравнително лошото качество на звука в този модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е пробема - FLAC е лослес, обаче ако не може да се възпроизведе с цялостаната си честотна лента е все едно да гледаш HD филм на SD телевизор. Другия фактор е дали "аудиофила" чува разликата даже и когато уредбата я възпроизвежда правилно и цялостно. Много хора не я чуват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не би следвало да има проблем flac файловете да се възпроизвеждат прецизно в цялостния им честотен диапазон, след като уредбата е проектирана за това. Колкото до "другия фактор" - напълно съм съгласен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих казал. Доколкото съм запознат, всички В9-ки могат да четат гореописаните аудио формати.

Съвсем отделен е въпроса с видео форматите, които наистина не всички В9-ки могат.

Има В9-ки, които не могат да четат нито един видео формат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...
На 15.04.2018 г. at 12:06, Pumpel написа:

От гледна точка на дизайн, според мен предницата е уникална, но задницата е малко са я пооцапали (в смисъл че не кореспондира с агресивната предница)

На мен пък, задницата ми е любима! Лично мнение, разбира се! Все още се колебая за една в MOBILE -то, но след тези коментари, ще помисля още малко! Ще продължа да следа мненията на колегите! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Е, тази която си бях харесал в MОBILE - то.... я изпуснах! Ако този, който си е купил кафявата с махагона от EM AUTO в София се включи във форума и прочете това: Поздравявам го от все сърце! Да му е честита! Влюбих се в нея, а не намирам друга с махагон! Ще се радвам и да сподели впечатления, от конкретната красавица! Може и на лично! Още веднъж: ЧЕСТИТО НА ПЕЧАЛИВШИТЕ!

Редактирано от Pafel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

@Pumpel  Можеш ли да споделиш пак мнение за колата след 1 година. Хвърлил съм око на подобна и искам да знам какво да очаквам и за какво да внимавам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@GeorgiStaykov  Ами след повече от година и половина ползване, мога да кажа следното за А4 B9 2.0TDI 190hp, Sport:

  • Двигател - никакви проблеми, динамиката е прекрасна, единствено това, че моята не е Quattro създава пролеми при тръгване - ASR-a се включва веднага защото почва да превърта предните гуми.
  • Скоростна кутия - бързина, плавно превключване и усещане за комфорт. Аз имах един проблем с мехатроника, за който съм писал отделна тема, но той според мен се получи след не-добра смяна на едно уплътнение на мехатроника, от където се получаваше леко омазняване на скоротната кутия и заради което отидох на гаранция.
  • Ходова част - като цяло без проблем. Смениха два носача (на които тампоните бяха леко напукани/сцепени) и един тампон на двигателя, всичко гаранционно.
  • Купе - тук има доста какво да кажа - Всички проблеми са малки, но дразнещи. Примерно, моите прагове на вратите светят s-line - и двата изгоряха (по различно време) - подмениха ги гаранционно. Изгоря осветлението на дръжката на задната врата - подмениха го гаранционно. Има еднин шум от вибрация при павета, който се получава отпред - не можах да разбера от къде идва и така се чува от време на време. Камерата за знаци и пешеходци изгоря (Audi pre sense ) - подменена е гаранционно.
  • Музика, стандартното изпълнение  - пълна трагедия - писал съм тема за това. С две думи - кофти колони, почти никаква золация във вратите и вибрации от всякакъв вид пластмаси при по-силен бас. Не можаха да я оправят гаранционно. Сложих си усилвател, смених субуфера и добавих допълнителна звукоизолация във вратите. Сега е доста по-добре.
  • Мултимедия - разговорите по телефон през колата са супер - никой не разбира, че говорите прз Bluetooth. Обаче аз имах проблем при стриймване на музика през телефона - яко насичаше. Ъпдейтваха софуер и т.н. но не можаха да го оправят. След смяна на телефона се подобриха нещата - оказва се че има проблем с връзката между различни модели Bluetooth устройства. Също така гаранционно смениха целия phone plate, защото даваше грешка.

Горе-долу това са нещата. Като цяло колата много ми харесва, но като всички нови коли нещата са направени малко по-некачествено от предишните модели.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с А5 куатро, при мен също музиката е обикновенна, но свири доста добре. Иначе за половин година и 14к. досега няма проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Някой има ли с фейса? Опциите са определено объркващи поне за мен. Примерно в серийното оборудване пише:

Quote
Фарове в LED технология;
- къси, дълги и дневни светлини;
- халогенни мигачи;
- функция за шофиране при лоши метеорологични условия (мъгла, дъжд, сняг)
 
Но после се доплаща за:
Quote

LED къси, дълги и дневни светлини;

LED светлини за шофиране по магистрала (автоматично повишаване на дължината на светлинния сноп при скорост над 110 км/ч.);
- функция за шофиране при лоши метеорологични условия (мъгла, дъжд, сняг);

LED статични светлини за завой;
- динамични мигачи на задните светлини.

 И отделно има Матрични:

Quote
  • LED къси, дълги и дневни светлини;
  • LED статични светлини за завой;
  • - динамичен асистент за дългите светлини;
    - функция за шофиране при лоши метеорологични условия (мъгла, дъжд, сняг);
    - динамични мигачи на предните фарове и задните светлини;
    - система за почистване на фаровете.

 

Имам ли в серийното лед фарки или не?

 

 
Както и това:
 
Quote
MMI radio plus;
  • 10.1" дисплей с визуализация на 8.8", включителнo MMI touch;
  • 6 пасивни говорителя с обща мощност от 100W;
    - един USB-A и един USB-C извод за зареждане и данни

 

На фейса базово всичките са с 10 инча тъч дисплей, няма вече врътката на конзолата. Да не би ако не си взема навигация която е безмислена при наличие на APple car play да ми се показва всичко с ленти.

И малко ревюта:

 

 

 

Редактирано от soult@ker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Аз поръчвам фейслифта в момента. Ако в базовото оборудване пише фарове с ЛЕД технология - да имаш ЛЕД фарове. Примерно 40TFSI S-line идва с ЛЕД фарове и може да си доплатиш за матрични. Не им е идеален конфигуратора определено.

Въпросът ви за MMI не го разбрах.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Това сигурно ли че халдекса е от фейс лифта? Аз прочетох:Seit 03/2017: Nur in Verbindung mit neuem Allradantrieb „quattro mit ultra-Technologie“,   което точно с халдекс. Само 3TDI -272коня остава с истинско guattro.

https://de.wikipedia.org/wiki/Audi_A4_B9

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...