Jump to content

Проблем с панела на електрическите прозорци B7


Neptun

Recommended Posts

Здравейте, колеги, колата е А4 Б7 2.0тди 2005. Наскоро забелязах следния проблем в копчето за задния десен прозорец на шофьорския панел - сваля се нормално, но не може да се вдигне обратно от същото копче. Затова вдигането става само от копчето на самата задна дясна врата. На звук и усещане копчето си цъка нормално и не се различава от останалите. Някой имал ли е подобен проблем и може ли да ме насочи дали проблемът е механичен - в самото копче или може да има прекъсване по веригата. Също така какви са вариантите за ремонт - сменя се целият панел или само копчето?

Благодаря предварително.

Редактирано от Neptun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменя се панела с копчетата. При мен на същия прозорец си е отишла степента за сваляне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Копчето може да се отваря, има едни пластини вътре, с  времето или при по-грубо отношение се кривят/чупят, може да се ремонтира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравейте, колеги - по вашите указания проверихме модула с пластините - оказа се, че е ремонтиран от преди - имаше следи от допълнителни спойки и колофон. Въпреки почистването - проблемът си остана. Ще се радвам ако ме насочите към кого да се обърна за закупуване на нов или по-точно употребяван, но работещ - прикачам и снимка на моя модул. Предварително благодаря!

IMG-c5b8683ae4bcc5ba796310dd698ef1c7-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единия вариант е да почистиш контактните "пъпки" на всяко от бутончетата с контактен спрей или ако имат много нагар с тънка пила за нокти и както е отворено да закачаш мултицет на всяко ключе и да го мериш дали затваря веригата. Ако на всички бутончета работят двете степени мериш от всяко контактно петно на всеки бутон към куплунга дали има верига. Ако някъде липсва просто презапояваш крачето и/или пистата, която ги свързва. След това пробваш на вратата дали работи както трябва. Другия вариант е 2-ра употреба, но там не е ясно в какво състояние ще са бутоните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...