Jump to content

Спад в качеството на музика след сменя на Chorus с Concert?


mitko.be

Recommended Posts

Колата е с фабричен буфер и обикновенна аудио система. С Chorus и ФМ трансмитер баса беше все едно имам туба и всички постоянно ме питаха каква музика съм си правил. Сложих Concert, който поддържа дигитален чейнджър уж за по-добро качество и по-силен и чист звук, но уви не се получи така, въпреки че дават Concert-a с по-добри показатели и че уж е по-висок клас? 

Говорители във вратите съм ги взимал чисто нови преди няколко месеца и старото радио с тях правеше мазало. Сега като усиля повече и баса чак пляка. Пипнах буфера уж блъска? Дефектна бройка ли да съм оцелил или? Виждате ли някакво логично обяснение?

Не знам, кое поколение са касеотофоните и двата са с касетка и натискащ се бутон посредата (който е за волюмето)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как е кодировката,погледни я с VCDS да не е кодирано за Bose и за това баса да е силен и да няма подобаващ звук,щото имаче логика няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би не съм обяснил правилно, но баса е много по-слаб отколкото със старото радио (както и звука като цяло). В такъв случай има ли опция да е тази кодировка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че не но не е лошо да я погледнеш.

Другото което се сещам е да има разлика в каналите на двете устройства но за целта трябва да изровиш в нета схема отзад на буксите и да видиш там където е буксата с изводите за задни говорители и бас ... дали съвпадат 1:1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Аз също съм пробвал с няколко concert-a, сменях и кодировката, но не засвирва както трябва. Явно има разлика в начина на захранване на тубата при Chorus и при Concert системите, но не съм намерил схеми да сравня. Chorus-a ми е производство на Блаупункт, а Concert-ите, с които съм пробвал, бяха производство на Матсушита, не знам дали има значение това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...