Jump to content

Добавки за дизел, почистване, нисък разход


Leooon

Recommended Posts

Тъй като масово от колегите предпочитат дизел реших да направя тази тема как двигателя да Ви е чист, да спре да пуши и да не ви се запушва DPF филтъра при по новоото поколение автомобили.

 

Карам 3 дизела вече 1 годна с добавка на BARDAHL, BDC. Добавката едновременно извършва няколко дейности. Подобрява дизеловото гориво, почиства цялата горивна система без да вреди или влияе по някакъв начин на катализаторите или DPF филтъра. 0,5л до 1л спада разхода на гориво. Добавката е 1 литър, лятната пропорцията е 1 мл. на 1 литър дизел, което е за 1 000 литра дизел (1 Тон). През зимата пропорцията е 2мл. на 1 литър за да не замръзва дизела. 

 

За да изчистите горивната система не е нужно да ходите на водородно почистване, то отделя нагарите на големи парчета и може да повредите други здрави компоненти като турбото най - често срещано. Ако двигателя е по нов и нама образувани големи нагарие е ОК, но за автомобилите над 7 - 8 години препоръчвам.

Bardahl - Injector Cleaner 6 in 1

Добавката се изсипва в почти празен резервоар и след това се долива 20 литра дизел или бензин според двигателя. След това излизате да шофирате на дълго докато изгорите 20-те литра. Ще усетите разликата в работата на двигателя и разхода на гориво след първото зареждане.

От тази добавка има за бензинов двигател и дизелов! 

1373c025eadc54144e57fa7c84ed8f82.jpg

product_bb0702f89b114ebac6cc.jpg

Bardahl_BDC_dobavka_za_diesel-1L-500x500.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше такъв виц за яйчена диета:

сутрин си вариш 1 яйце, на обяд го белиш, вечер го хвърляш, защото е развалено! 10 дни - отслабваш 5 кила.

Ако искаш 10 кг да отслабнеш: вариш по 2 яйца :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми той Бардала отдавна си се ползва.Обсъждано е вече, мисля.

Аз например го слагам вече трета година. Разлики не търся, по скоро превенция.

Разхода зависи от номера на гуменката.IMG_20180427_220414.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 11 часа, Passi написа:

Здравейте, ако сипвам по повече от добавката разхода ще намалее ли повече?

Не, спазвай пропорцията. Все пак това е химия!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

В реномиран сервиз във В.Търново ми отказаха да ми продадат добавка Бардал,с обяснението че на помпа -дюза не трябва да се слага никаква добавка.Единствено зимата да не замръзне горивото.....Върви ги разбери.На втора кола ползвам добавка На Бардал и никакви проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 2018-6-25 at 7:37, Pharmacist написа:

Цитиране на предходно мнение!

700 км минах с нея и не усетих някаква промяна,нито във динамика,нито работа на мотор,а разхода даже леко се повиши.Иначе колата ми е с действащ DPF филтър и не пуши,аспуха е чист.Ако има някой с проблемна кола,може бе ще усети някаква разлика.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пичове, някой пробвал ли е този Pro Tec Carbon X ?

Дават че става освен за цилидрово-буталната група (чела на бутала, клапани), за колектори и и топлата част на турбината.

Интересна и обоснована манипулация му изглежда:https://www.youtube.com/watch?v=03mxehAjLdc&t=34s

Ето как го правят братушките, когато не са на одеколон и шампоан за баня:

https://www.youtube.com/watch?v=fvGukM-_SvM

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте колеги и приятели! Аз лично ползвам от 5г. ATD +911, а от 15г. мои колеги го добавят към дизела на камионите си. Голяма българска автобусна компания също ползват добавката. Аз карам Алфа Ромео 166 2.4 ДЖТД, братовчед ми кара Фиат Браво-2  1.6 Мултиджет, а баща ми Сааб 9.3 2.2 ТИД, приятели БМВ 3.0 ДИЗЕЛ. Всички сипваме от добавката и сме предоволни! Голяма транспортна фирма я внасят за лична употреба на камионите и автобусите си. Оставям линк, ако някой се интересува https://www.olx.bg/ad/premium-dobavka-za-dizel-911-CID360-ID83NiV.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази добавка от доста време я търся да дойде до България на по-свястна цена. Преди време имаше малки количества в Е-маг. До колкото знам в щатите е една от най-добрите за дизел. Ще се пробва, иначе и аз от 5 години сипвам BDC.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко хора знаят за тази добавка, аз научих за нея от голяма фирма за транспорт и логистика, които си я доставят сами от Англия. Тя е американска и няма логика да е кой знае колко скъпа, защото все пак се купува на варели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Колеги , някой от вас да слага смазваща добавка на Е6 ултра дизели в нафтата? И ако да-какви?

По предложение на колега от друг форум, се спрях на Archoil AR6900-D Max 

Поръчах 2 кила чрез приятел от https://www.powerenhancer.co.uk/   , ще се прибира насам и така ще си спестя солената доставка. Дозировката е приемлива , 1литър е за 1000л нафта. 

Другото което съм гледал е двутактово масло ( пак по препоръка от колега, за което отново му благодаря персонално )  https://www.addinol-shop.de/addinol-motoroel-2-takt-super-2t-mz-406-w.html . Почетох малко за него и за добавянето му в нафтата . Предимно положителни отзиви при слагане на около 200мл на 60-70л нафта. Не замърсява филтри и т.н. Мисля да дръпна две туби по 5 кила . 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз от няколко месеца ползвам  тази добавка https://commonrail.bg/dieselactivator

Имах неясен проблем на празен ход вибрация която след две три опаковки изчезна. Ползвам я постоянно от преди зимата и никакъв проблем при минусовите температури. Нарочно отворихме горивния филтър след първата смяна и вътре беше чернилка яко мисля че действа тая химия. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 15.05.2020 г. at 10:47, samo_pechka написа:

Поръчах 2 кила чрез приятел от https://www.powerenhancer.co.uk/   , ще се прибира насам и така ще си спестя солената доставка.

 

Какви сткъпи доставки какви пер лева имаш GGBG Габко oще доста фирми които докарват от Aнглия за 2лв/кг ;)

Точно от същия сайт съм пазарил Archoil продукти и после през GGBG до България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравейте, колеги. Искам да споделя мнението си за STP добавката за дизел, за дюзи. Преди седмица се получи проблем с моя бус Форд транзит. От втора предавка нататък буса губеше мощност и не иска да вдига обороти и скорост. Сякаш нещо е запушено и пречи. Проверих за това на какво може да се дължи проблема и прочетох за добавката бардал и СТП. Тъй като ходих до магазин Метро, видях че продават СТП за дюзи. Купих и налях цялото количество в резервоара преди да заредя с дизел, около 30 литра. Веднага след потегляне се усети, че нещо става. Изкарах буса на дълъг път, за по-висока скорост и още повече започна да се чувства някаква наченка на промяна. До края на деня обаче не се получи нужния ефект. На другия ден обаче след потегляне и 2-3 задавяния всичко се оправи и нямаше вече проблем. А запушването на дюзите е предизвикано от лошото качество на дизел. За да нямате и занапред такива ядове, на всеки 2000 км слагайте такава добавка. STP добавката струва 10 лв. Нищо не е. При мен сработи, може и на Бардал също да е ок. Както и други подобни. Казвам лично мнение от опит. Не правя реклама на продукт. Доставчик съм на вода и карам всеки ден. Надявам се да помогна с този пост. Добавките ги има и за бензин. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 5/9/2020 at 12:16 PM, manchorov said:

Аз сложих това,и съм доволен.Малко по тих е двигателя...

G001790M3.jpg

Тази съм я слагал и си мислех, че хората споделящи, че утихва двигателя описват плацебо, но наистина утихва значително. 👌

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

здравейте някой пробвал ли е добавката лики моли за дюзи на дизел .
по принцип се слага в резервоара но гледах как някои правят профилактиката като на мястото на горивния филтър свързват течността от добавката с филтри за гориво и така чернилката остава вън от двигателя ако някой е пробвал да сподели мнение . Хубав ден !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...