Jump to content

Загуба на антифриз без видим теч а6 ц5 1.9 116 к.с.


Pavel8808

Recommended Posts

Здравейте,моля за помощ.Проблема ми е следния,преди дни видях че в казанчето нивото на антифриза е 3 пръста под минимума ,долях.Карах градско 3 дни на къси растояния нямаше проблем.Проверих,водна помпа,суха,радиатор сух,маркучи също,по тях нямаше дори и следа от червения антифриз,маслото е добре,без воднисто съдържание,не пуши бял дим,в купето няма мириз от него и под джабката е сухо.Капачката също изглежда читава ,винтила също,няма и балончета в казанчето,нито капано на пръв поглед по земята.В понеделник пътувах за варна и на следващия ден на равно ,виждам че има 2 пръста антифриз в казанчето,доста под минимума.Казанчето е видимо здраво без течове,проверих и датчика до тандем помпата видимо е ок.Колата я гледах на загрято и след това на студено положение ,няма видими следи.Случайно,някой да се е сблъсквал с подобен проблем или да има идеи и методи за диагностика по проблема.Помъчих се да намеря подобна тепа,но не видях,ако съм пропуснал ,моля да ме извините и линк към нея.Благодаря за вниманието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да смениш капачката на казанчето за антифриза. 

 

Можеш да сложиш добавката на Liqui Moly за спиране на течове, препоръчително преди да тръгнеш извънградско, за да се разнесе из системата. За разлика от повечето добавки работи и не се сбогуваш с парното. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен беше подобно (само че на 1.8т) - губеше антифриз без видим теч никъде, и така 2-3 месеца, като загубата малко по малко се увеличаваше. Оказа се спукана глава между клапаните на 2ри цилиндър. През цялото време маслото си беше ОК, в казанчето нямаше газове(мерено няколко пъти с колбичките) и не пушеше грам колата. Чак когато загубата стана сериозна почна да се забелязва леко овлажняване по болтовете на колектора...

Sent from my XT1585 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да пробваш да надуеш системата и да огледаш внимателно за течове или дали ще й падне налягането. Понякога се получават микро пукнатини/дупки по водни съединения/радиатор и много трудно се хващат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите,хванах я в крачка,хвърляше антифриз от казанчето трабичката от долу при каране с 120-130км,лек дефект в гарнитурата на главата,вече е сменена,за щастие,главата не бе крива и само се зачисти .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Как разбра, че хвърля антифриз от казанчето? Боря се със същия проблем, като за 300 километра извънградско безследно ми изчезнаха 1,1 литра антифриз!?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...