Jump to content

Аномалия с чистачките


Recommended Posts

Здравейте колеги. Нещо се случи с чистачките ми и не знам какво е. Да споделя какво се случи . Изчезна трета ( най-бързата ) степен на чистачките ми, ако от втора степен включа трета , чистачките спират веднага и не реагират на смяна от лостчето. За да започнат пак да работят трябва да загася мотора и като дам на контакт са ок, но пак без третата степен. Дори когато вали и са постоянно включени в продължение на около 30 мин. сама се включва третата степен и не мога да я изключа, спирам чистачките, но те продължават на най бързата степен, дори гася мотора и като дам на контакт веднага започват  макар да са спрени през лостчето. Случи ми се е два пъти и на сутринта като дам на контакт не тръгват, но пак третата степен я няма. Какъв може да е проблема момчета ? Колата е A4 B6 1.9 131 коня 2002 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моторчето за чистачките се управлява директно от "Central Electric". Сигналите, които получава това управление са съответно от лостчето за чистачки през кормилната конзола - вероятността там да има проблем е много малка. Най-вероятната причина за аномалиите според мен е в самото моторче за чистачките. Аз лично първо бих проверил състоянието на контактите в буксата към самото моторче и ако всичко е ОК, после бих пробвал с друго такова. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи ще го сваля, отворя и прегледам. Ако има някой колега със същата кола от Редута и е навит може да го вържем към неговата и да видим дали ще работи правилно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за коментара и насоката Иво, беше прав, проблема бе открит и отстранен. Махнах пластмасовия капак на моторчето и почистих медните пластини, защото всичко бе в грес. После си гресирах само където е контакта с колелото и всичко се оправи, сега пак имам изправни чистачки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...