Jump to content

Ламбда сонда


Milenvz

Recommended Posts

Здравейте, има една букса която ми е изключена. Намира се горе на колекторните тръби близо до дроселната клапа, та за ламбда сондата ли е или? А3 97 8L

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това се опитах да обясня.  Ламбда сондата ти стой след изпусктелните колектори и ако имаш втора след катализатора. Това мисля че е някакъв датчик за температура на входящите газове. И аз на 1.8т имам такъв, но нз точно за какво служи. Това което си снимал са всмукателни колектори. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам къде седи, първата е преди катализатора която е контролната, но немога да намеря буксата и горе. А този датчик е изключен незнайно защо и като включа буксата колата започва да предърпва и мудно да набира 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Онзи ден си чистих дросела и видях този датчик от вътре е един запоен резистор и според мен е за температура на въздиха на база съпротивлението което дава резистора. Може да се е прецакал и да са го откачили без да се смяня нз защо оказва влияние а буксата защо я няма до ламбдата явно нещо е правено, но какво? Някой от по запознатите може да каже някоя дума. Нямаш ми вакком. И ако не е закачена ламбдата би трябвало нещо да свети по таблото. 

Сега прочетох че този датчик е точно за температура на входящия въздух и ако се е прецакал започват да играят оборотите. Може да вземеш да си го смениш не е скъп по това което гледам в нета. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...