Jump to content

Оборотомера играе произволно а оборотите са нормални


Val

Recommended Posts

Колеги, къде може да се е бъгнала колицата ? Изведнъж започна да играе оборотомера от 0 до 4000 и обратно и като спре на нула светва и лампата на маслото. Като се отлепи от нулата и изгасва. По някое време светват всички лампи по таблото както когато дам контакт, с тази разлика, че колата си работи съвсем нормално. Дали нещо компютър се ебава ? Моля ви се дайте предположения за диагноза!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

След като презапоиха евентуални студени спойки по таблото, проблема си остана. Прави го когато си поиска. Някой да знае от кой модул се подава сигнала за оборотомера, защото сигурно там е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигнала отива до таблото и ЕКУ-то на двигателя на 2-ро краче. Огледай и там куплунга му да не би да е окислен или да е хлабава самата обувка. Иначе самия сигнал се взима от датчика на Хол и ако си сигурен, че оборотомера е здрав, може да е "тръгнал" самия датчик на Хол, който е вътре в делкото. Огледай добре и куплунга на делкото, виж на тъмно дали не светкат кабелите около бобината и свещите. Оборотомера е много чувствителен и най-малките пикове ще ги виждаш като мърдане на стрелката. Ако имаш климатроник може да видиш там какви обороти показва (сменят се през 60) и да ги сравниш с тези на оборотомера на таблото. Когато почне да ти играе стрелката виж дали играят и показанията за оборотите на дисплея на климатроника. Ако там са добре значи проблема може да е от самия оборотомер в таблото или да има някоя спукана писта до него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...