Jump to content

Висок разход Ауди А5Б6 2004г. AVB 101к.с.


dragotrd

Recommended Posts

Здравейте. 

Доста теми прочетох за висок разход на гориво, но в крайна сметка...нищо полезно.

И така, колата е Ауди А4Б6 2004г. AVB 101к.с. комби

Напълно обслужена ролки, ремъци и т.н.с гуми 225х55х16 работещ EGR, с катализатор, всичко е стоково. Грешки по вагком-няма, колата върви прилично, лог файлове всичко е наред.Дюзите са в допустимите параметри, валовете са на 0 . Приблизително на 300 000 км е колата

По книга, на този мотор дават градско 7.5 извънградско 4.5 средно 5.4

Аз не съм от буйните шофьори, колата се кара нормално без резки движения.

При мен тия разходи са около два литра отгоре, което не ми се вижда добре. Единственото което съм забелязал е че моментния разход на място е 0.6л а според мен трябва да е 0.4л. Това го гледам на ваг кома. По борд компютър като я пусна по инерция под 1 не пада. Без климатици, консуматори и т.н.

Само дюзите не съм пипал да регулирам по тая кола, иначе всичко е препипано педантично. Слагах добавки, сменях нафти....все същото

Дайте някаква идея....какво и е на тая кола за да качва такъв разход, защото ще я запаля вече.А толкова пари налях мани мани. Как да намаля тия 0.6л на 0.4.

Благодаря.

 

Редактирано от dragotrd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да ти помогна много, но мога да ти кажа на същата кола, но седан, със същия двигател, с климатик извън града ми харчи 6.4 l/100 km. Опитвам се да карам спокойно, но при изпреварване раздавам много газ и не съм най-икономичният шофьор, ускорявам максимално бързо и гледам да поддържам 100 km/h. Ако твоя разход много се разминава с моя, пробвай да смениш бензиностанцията, от която зареждаш. Също така, доколкото разбрах, този среден разход го гледаш по ФИС-а, препоръчвам ти да си го сметнеш ръчно по метода: пълниш до горе, караш, пак пълниш на същата колонка до горе и си изчисляваш разхода. 

 

П.П. Моят егр е изолиран. 

Редактирано от ads
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хайде колеги, няма ли кой да подскаже, как да намаля милиграмите. В момента са 5.7 и искам да ги направя на пет 5.0 - 5.2. Също искам моментния разход да го направя в момента е 6.0 искам да го направя 4.0. При моторите които са с роторна помпа знам как се прави, но при тези помпи дюзи ми не е ясно. Днес направих един тест драйв точно 200 километра, без гонка без климатик при 90- 120 км в час и ми направи среден разход по борд компютър 5.4 , което е със около литър над нормите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, като имахме пасат 6 2.0 140 к.с. Като го пусках по инерция никога не е давал моментен разход 0.0, а когато е на скорост без газ по надолнище винаги е показвало 0.0. Това е многократно тествано от мен. Пробвай и ти така. Успех.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно нищо й няма на колата ти, а ти се опитваш да намериш под вола теле. Казаха ти по-горе да я засечеш пълно-пълно, но ти продължаваш да гледаш цифрите на борд компютъра, които е много вероятно да не са верни. Корекция на показанието може да се направи +/-15%. Ако искаш по-малко да ти показва слагай -15% и си готов - ще го намериш някъде в "Instruments" мисля че беше.

Редактирано от ivailo_slavov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек ти сигурен ли си че караш икономично ? Не нормално ами икономично?  Аз си мислех че карам сравнително ок (като карах нормално без борд компютър старата кола макс до максимален въртящ момент без по нагоре ) и като си вкарах новата кола в планината и като взех да катеря както си знам, моментния на фиса взе да показва някакви 12-17 :rolleyes: (на бензин съм) .... Аз си мисля карам нормално а то съм бил с тежък крак :rolleyes:

 

Отделно че България не идеално равна и в дадена посока винаги имаш срено изкачване или спускане независимо от релефа 

 

Мен по 30 километрова отсечка в едната посока ми е 4.9 по Фис на обратно 6.8 спускам и качвам 300-400 метра надморска височина ама пътя изглежда равен уж (с няколко спускания и качвания де)  (и спазвам ограниченията спадам до 50 и качвам до 90 със бързи ускорения на който фиса показва много :) че  дебнат в този район) 

Редактирано от coolice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, имам и пасат със абсолютно същия мотор и година и там нещата са точно както трябва да бъдат. Разликата е около литър и нещо, така че съм повече от сигурен че нещо трябва да се пипне по тази кола.....но какво не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ровейки отново из нета, попаднах на този клип:

 

Следвайки клипа и правейки промените, при мен нищо не се случва за съжаление. Милиграмите вси си оставаха в диапазона градуса 5.8 - 6.3mg.

Успях само да му сваля оборотите но мотора на 861 че бяха 903 и като че ли заработи една идея по-добре и по-равномерно, но промяна в милиграмите отново нямаше. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...