Jump to content

Смяна на маслена помпа

Vachkov

Recommended Posts

Здравейте , мисля че имам проблем с маслената помпа .Да попитам , един ремонт (смяна на помпата) , като чисто за труд , приблизително колко излиза (ясно ми е че в различните сервизи цените са различни но приблизително) , трябва ли да се вади двигателя и ли се достига и през картера и ако може да ми даде линк или да ми препоръчате каде да питам за цена на такава помпа (оригинална ) тъй като е много зор намирането и пък знам че ако се сменя трябва задължително да е оригинал. Двигателя е 3ка тди , БМК , на около 400к км реални ;). Мерси предварително !

Аз оригинални части пазарувам през Ауто+ или пък Порше директно. Тука от форума има едни колега Райно, той продава оригинални части с отстъпка. Това са му координатите:

Edited by mili 75

• 2 months later...

Забравил съм да пиша , помпата е сменена(взех оригинал за 550 лв...) , от нея беше проблема , помпата се сменя супер лесно , само долния картер пада и можеш да я развиеш , бях при майстора докато я прави и гледах , хвана ме малко яд , че не си го направих сам но се наложи да поизправи и картера че е удрян  , така че не съжалявам изобщо пък и малко пари ми взе ;) .

Удряна е , смукателя на помпата има като фи (като втулка в началото ) и тая така да се нарече втулка беше набита навътре и ограничава дебита на маслото , изглежда на ниски обороти няма ядове , ама на високи не и достига ... Майстора ми изправя картера , понеже новата помпа не се побра , мислех да сменя с нов ама не намерих .... и след изправянето нямаше проблеми и несъм и търсил усилено !!!

Благодаря за инфото, моята моторетка е на същите километри и се ослушвам за потенциални проблеми. Може би ще я сменя профилактично, да съм спокоен.

• 3 years later...

Преди 2000 километра счупих турбото. 

Направиха го, сега е проблем маслената помпа, та въпроса ми е възможно ли е да е зареди маслената помпа? 

Да знам дали да не сменя майстора, щото ако не открива проблемите, колата ще изпрегне няколко пъти по бързо. Ауди А6 2006 година на 300к. 

Ами преди 2000 километра го счупих на две, направиха го, започна да издава продължителен звук. 

Казах на майстора, закарах му колата да погледне и ми вика, карай няма проблем. 

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

• 3 weeks later...

Казаха ми датчици, помпа, а ако не са ги сменили как да позная. 

В началото след втория ремонт на турбото имаше малко по различно работене на двигателя. 

И пушеше предимно на 5-та и на 6-та скорост. 

• 2 years later...

Здравейте колеги... Пред мен изникна един много сериозен казус с мотор 2.7 180 коня... След като прескочи няколко зъба едната верига счупи клапани и повдигачи...... От там майсторът ме посъветва да си търся друг мотор защото ремонта на този ще излезе скъп а в същото време се оказа и много износен..... Намерих същия мотор bpp след като го взех му сменихме вериги и го монтирахме отново на колата.... Когато го запалихме се оказа че индикацията за налягане на масло свети сменихме датчика от моя мотор и тя не угасна след което свалихме картера за да видим цедката на маслената помпа и се оказа че е чиста.... А когато прецедихме маслото в него имаше много фини жълтеникави стружки което според майстора се оказва че е от лагери...... Досега ремонта излезе няколко хиляди не знам след смяната на лагерите дали всичко ще е окей И какво друго може да излезе за смяна..... Та сега съм пред голяма дилема какво да правя....