sok_quattro Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 (edited) Здравейте колеги, Картера получи много лошо сътресение от долу на пробката и съответна започна да тече, тече, тече... Реших да пробвам със смяна на пробката и дифтунгата но нищо не стана. Разбрах, че има временни решения като тефлонова лента, силикон. Реших да пробвам и така но преди да извърша тази манипулация почистих хубаво около пробката и вътрешната резба. Това, което ми се откри пред очите бяха няколко пукнатини, които се виждат на снимката. Въпросът ми е това нещо поправимо ли е, можели да се от ремонтира по някакъв начин без да се сваля картера? Какви съвети бихте ми дали в тази ситуация. Благодаря предварително на тези, които се отзоват. Edited September 28, 2018 by sok_quattro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Passi Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Това на мен ми прилича на втулка която е слагана допълнително и няма да е проблем да направиш нова по пукнатата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobitur Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Пробвай с двукомпонентно лепило. Няма налягане кой знае какво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted September 28, 2018 Report Share Posted September 28, 2018 Младеж, фърляй тоя "картер" и взимай здрав, за да оправиш такива пукнатини, ще ти струва повече от нов леген. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sok_quattro Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 Благодаря на всички за съветите! Този уикенд ще пробвам няколко неща, които получих като съвети и препоръки. След това ще пиша по какъв начин съм отстранил проблема. Относно съвета, който ми даде NIKO ... за съжаление в момента имам някой спънки, които ме спират да направя тази смяна, за това написах "без да се сваля картера". Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 (edited) Това канче струва по моргите от 60 до 80 лева, дано не е финансова "спънката". Edited October 3, 2018 by NIKO Link to comment Share on other sites More sharing options...
sok_quattro Posted October 4, 2018 Author Report Share Posted October 4, 2018 Не са проблема парите, а мястото и полoжението в което се намира колата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KCV Posted October 4, 2018 Report Share Posted October 4, 2018 Смяната на картер се извършва на повдигната на подходящи подложки/поставки/подпирачки на двора/улицата. Иска се подходящ инструмент, нова гарнитура и тубичка силикон. Работа за един ден, с почивките за кафе/обяд/моабет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts