Jump to content

Проблем при палене.


avimaker

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам следния проблем. От известно време при палене ми светват много грешки от сорта на abs, esp, tpms, gearbox и т.н. Първо по съвети от форуми смених акумулатора. Но днес пак ми се случи подобно, но със добавка. Колата запали и веднага след това изгаси. 2рото и третото натискане на бутона за старт не доведе до нищо. Дори не се опита да запали. Чак на четвъртия опит запали. След което колата си работи ок. После пак гасих, палих, но без проблеми. Хвърлих поглед по форуми и видях, че не е изолиран проблем, но така и не видях накой да е дал решение, че се е справил с проблема. Има купища предположения, от кабел до сензор за въздух. Моля, ако някой има бегла представа да помогне. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам имобилайзер, или поне не знам да ина такъв. В армеец е, а там няма. Относно грешките до сега бяха все грешка в друг модул и нищо конкретно. Днес при опит да запаля от 4 път даде грешка в скоростите, проверих я и част от възможностите за нея са кабели. Сигурен съм, че не е кутията, защото до сега не е давала никога грешка и работи добре, мазно без каквито и да е предпоставки за грешка. Просто при неуспешния старт набива грешка. Гледах буксата при екуто и нямаше видими следи от корозия и нагар. За съжаление по самото еку имаше следи от вода, но не съм го отварял да видя да няма вътре. Странното е следното. Преди половин година даваше грешките в движение на абс, есп, ръчна и тпмс. Рядко 1-2 месечно. Тука от както стана по-хладно почна да го дава проблема при самото стартиране на двигателя, не в движение. От тогава към гореописаните грешки се добави и скоростната кутия. След като запали колата няма никакви проблеми, нито грешки. Акумулатора е нов от миналата седмица. Пълна мистерия. Не знам от къде да започна с разплитането.

Утре ще сваля лог на грешките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е лошо да прегледаш ЕКУ-то щом има следи от вода по него, напръскай му превантивно куплунзите с контактен спрей. Търси за хлабава "маса" покрай коша на двигателя, провери дали добре са стегнати и не са клеясали дебелия кабел на стартера, алтернатора и клемите на акумулатора. Огледай отзад при резервната гума батери-менажера да не се е разхлабил/клеясал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата с въздушно окачване ли е , защото при мен е с въздушно и изведнъш почна да ми показва проблем с въздушното свети в червено , писка и ми исписва максимелна скорос 60км. колата става твърда като картинг и след това почват да излизат, че не работят и реголирането на фаровете , абс , есп , ръчна , тпмс, старт стоп системата , след като спра и огася колата изчаквам минута две стартирам и хоп всичко се изчиства от самосебе си ,карам без никъкви проблеми извесно време и пак наново , видех се в чудо закарах я в ауди и ми показа че е някакъв модол който командва окачването .  Ходих при едни пичове които поправяли такива неща ,но не се получи както трябва сега ще я карам пак.Не мога да кажа да ли проблема е еднакъв с по горе описания ,но някаи от грешките съвпадат.

20180824_160009.jpgпри мен това показа 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е с въздушно, проблема е, че не може да хванем кои модул или къде е проблема. И при мен беше подобно преди време. Докато карам набива абс и т.н и след като изгася и запаля отново всичко изчезваше и така до след седмица примерно. Сега набива грешки още на контакт, преди да е запалила дори, а ако запали я гаси. После след няколко опита запалва и не изгасва.

Екуто ще видя с кой ще говоря да го отвори да погледне за следи от вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес и на мен нещо подобно. Запали, и веднага изгаси. Показа грешка в ск. кутия. Като изгасих контакт и включих отново, даде проблем с ключа (не е разпознат). Заключване, отключване и всичко тръгна. После погледнах - имобилайзера нещо не се е разбрал с ключа явно.

 

error.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече се замислям дали дане си взема кабел и да си истривам грешките когато ме сварят на път примерно и ли в празнични дни че с тази електроника както е тръгнало няма оправия:nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес четох по други форуми и виждам, че тази грешка все повече почва да се случва, а не виждам решение никъде. Колите се държат странно и почват да палят когато си поискат без никаква логика. Дава множество грешки. Двигателят и скоростната са на една жица в един кан кръг (powertrain) и затова като не пали дава грешка и в скоростната кутия. При мен гледахме кан шината. Все си мислих, че някъде в буксата няма контакт. Защото като я отвориш затвориш буксата и разбутваш кабелите в даден момент всичко си идва по местата и колата пали. Уви. Не е ясно какво става, но изчезва връзката с екуто и скоростната и колата не ще да запали. Преди време ми набиваше подобни мултипъл грешки на абс, есп, тпмс. Но поне палеше. Те са на съседен кабел в кана до този за мотора и скоростната. Но са на същия кан кръг. Сигурното е, че проблема е в този кан кръг, но точно къде, дали е жица, дали е самият кан модул който ако не се лъжа е под задната седалка. Не знам от къде да започнем разплитането.

Screenshot_20181025-005735_Google PDF Viewer.jpg

Редактирано от avimaker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като гледам графиката и моя модул се намира точно там , джоба в дясно от резервнато гума , вади се и под него са бушони и контролния модол за въздушното там някъде нещо става и при мен ,ако го намериш пиши сигурно са сходни нещата че си отходих при многознаиковци и нищо конкретно:wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак светнаха лампите наби ми познатите грешки , след ката изгасих и запалих остана едно триъгълниче че има проблем със старт стоп системато но пали без проблем утре като запаля най вероятно и това ще изчезне като индикация и така до следващия път.Колко пъти ходих при маистори вече не знам все една и съща реплика ,,остави ми я и ела утре да си я вземеш ,, и пак същата песен на нов глас.Колега ти по горе розреши ли проблема имаше подозрения в кан връзка или съответен кабел и въобще има ли хора който ги чуват нещата в наще геогравски ширини или само знаяат да скубят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, за сега нищо. Чакам да видя какво ще стане. Дано се оправят нещата. При мен вече е на ниво не пали, а пали само понякога. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, гледам този кан адаптор който си пуснал по горе и се чудя лесно ли се сменя и дали да не си го поръчам , не знам , но от някъде трябва да се почне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Моля и тук модераторите да заключат темата. Оправих се сам с четене от други форуми. Явно в този форум предимно лакардии. Съжалявам, че ви го казвам, но тежко му на този, който чака помощ от този форум. Има няколко които разбират, но са твърде малко. И за съжаление строго профилирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@avimaker Ако и ти не напишеш как си решил проблема ставаш един от тези с "лакардиите" . Не допускаш ли дори и за момент, че може просто да си първия с този проблем и никой да не знае как да ти помогне?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя за останалите, след дълго ходене по мъките с моя проблем описан по горе, без да искам сам си оправих нещата.Как ли?Беше ми направило впечатление ,че когато съм сам в колата лампите си мируват и как се качеха децато отзад , няма и пет минути( може и повече) ставаше Лас Вегас на таблото.Това ме накара след врема сам да погледпа под задната седалка .Под нея точно по средата има някакъв модул и единсвенато което направих е да разкача и пок закача жицата към него и хоп чудото стана ,вече няколко месеца и хиляди километри ни лампи ни гявол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До Василев, гледай си твоите неща и не се меси там където не разбираш със злободневни коментарчета. Платил съм си и са ми го оправили, затова не мога да опиша тук и да помогна на колегите. Тук съм писал единствено и само когато майсторите, които познавам не са могли да решат проблема. Разочарованието ми идва предимно от такива спамари като теб, които не пишат коментар, който може да бъде полезен, а заливат с хитроумен хейт.

Отново моля модераторите темата да се заключи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 часа, avimaker написа:

Платил съм си и са ми го оправили, затова не мога да опиша тук и да помогна

В смисъл, за да споделиш направеното(решението на проблема), трябва да имаш някаква възвращаемост на заплатеното? Да ти се плати с две думи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора, не четете явно какво пиша и това е последният ми пост понеже се превърна в нещо от което няма полза. Не го крия защото съм платил, а не знам отговора защото съм платил и го е направил друг, който не ми е казал точно какво. Поради тази причина не мога да бъда полезен. Докато се занимавах аз поствах и питах.

Благодаря на всички и съжалявам, ако някой се е засегнал.

Нико, към теб бих казал, че когато питам тук не е за безплатен съвет. Понякога дори с пари не може да се реши проблема. Тогава питаш във форум, който е със съмишленици и се надяваш, ако няма решението което търсиш, то поне да има съвет към кой, респективно къде да отидеш за да ти се помогне. Срещу пари разбира се. Не знам защо решихте, че очаквам нещо без пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...