Jump to content

1Z Проблеми


NiGh7

Recommended Posts

Здравейте колеги,
силно се надявам някой по-запознат да помогне. Проблемите са следните, колата работи нормално на място докато не загрее, когато достигне работна температура сменя звука, започва да тресе и да работи като цяло "тежко". Вторият проблем е "Check Engine" лампата, която светна и колата загуби мощност, развърта докрай, но е някак мудно, бавно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам собствена диагностика, а в града няма хора които да имат такъв преходник като за Б4 (K-L). Разкачих дебитомера и колата спря още повече, също и "умната" дюза разкачах - ефект нулев, опитах да я замеря, но не отчита никакво съпротивление. Отворен съм към предложения.

Редактирано от NiGh7
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си с пластмасовия дебитомер, значи си с "новата" електроника и четенето май е по-лесно от автомобили с метален дебитомер. Купи си преходник от ТУК и направи диагностика при някой, който има кабел и софтуер. Без диагностика ще е много трудно да разбереш какъв е проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Така, малко ъп по темата след сумА разправии и никакви резултати.
Грешката която даде е с код "00542" Needle lift Sensor (G80) 05-00 Input Open , замерих и съпротивлението на самата дюза - 0, не отчита никакво съпротивление на контактната букса. От ECU-то идва напрежение 11.8 ~ 12.1в. След четене по форуми и консултации с майстори и хора рециклиращи такива дюза, сложих 100ohm съпротивление на "+"-совият кабел, но след последващо замерване е пак 0, замерих и самото съпротивление - работи, отчита 99.3ohm.  Някаква идея ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със съпротивление няма да стане, най-много да не дава грешка и да не свети "Check Engine", но компа няма да получава коректна информация за момента на впръскване. Съпротивлението на дюзата трябва да е 80-120 ома, а след като твоята дава 0, значи е окъсила намотката и -> смяна с друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...