Jump to content

Ремонт фис на километраж


Dynkata

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам следния проблем. Фиса на километража от няколко дни насам, започна да работи когато си иска или като загрее колата/след около 20 мин./.  Доста изчетох и реших да отворя километража, защото ми казаха, че вътре имало някакъв трансформатор, който се сменял. Разглобих таблото, изкарах километража и отзад видях, че фиса е свързан с лентов кабел а такъв трансформатор съответно няма. Сега, след като няма такъв трансформатор а само лентов кабел, къде да търся проблема. Може би в лентовия кабел? Също така видях, че фиса е свързан с тази металната плочка. Там отива кабела от фиса /белия/. Не ми дава обаче да сложа и другите снимки да видите. Километража е магнети марели.

 

20181104_170828_HDR~3.jpg

Редактирано от Dynkata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно студена спойка която дава контакт когато се нагрее и метала се разшири малко. Търси електронен сервиз – ще намерят пинаута на таблото в Нета и ще го захранят, така че фиса да светне и да покаже някаква графика. След това не е проблем за тях да намерят лошата връзка.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За Варна не знам, но в София има човек който мисля че може да го направи - Красимир Терзийски (нула-осем-осем-осем-осем-нула-три-четири-две-седем). Също колегата от форума @bsdnikolov май се занимаваше по-рано с подобни услуги, но не знам дали още го прави.

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, имам развитие с километража и реших да пиша какво е, за да помогна и на други като мен.

Значи след като се отвори километража, вътре има две платки /малка, която управлява фиса и голяма, която е за километража/. На малката платка в дясно има инверторен траф, електролитен кондезатор, резистор. Та ако тези части са здрави, проблема е в процесора. Как разбрах? Случайно се свързах с човек, който продава трафовете, и след като му обясних какъв е проблема, че фиса работи само след като загрее колата, той ми каза да нагрея процесора с пистолет с горещ въздух и да видя дали ще светне. Направих го и след като го нагрях за няколко секунди, фиса светна веднага. Презапоих процесора но не се получи, защото проблема е вътре а той както знаем е капсолован и не се отваря. Опитах да купя друг...не се продава, а и да бях намерил, някой трябва да му налее софта от стария но програматор за тях побе аз незнам да има някой. Та, ако проблема ви е в процесора, просто си купете друг километраж или пък само малката платка/ макар, че ако е само малката незнам дали ще може да се свали КП, защото е на три етапа и ако разпознае, че е друг компонента може и да не стане/.

Това е всичко. Радвам се ако съм бил полезен на някого.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...