Jump to content

Ел. стъкла и ел. огледала


Frozen1

Recommended Posts

Здравейте!

Преди да започна искам да кажа, че използвах търсачката и не намерих подобна тема за Б5. (имаше за 80, но там всички стъкла бяха механични)

 

Нов съм, отскоро се сдобих с този невероятен автомобил. Та, с гордост притежавам А4 Б5 95-та. 2.6 двигател. Останал съм с невероятни впечатления.

 

Та, имам предни ел. стъкла, както и ел. огледала, които само се регулират електрически, а се прибират ръчно.

Решил съм да вложа малко труд, време, разбира се и инвестиция, в това да имам едни удобни екстри или може би за някои - глезотийки.

 

1. Планирам да си сложа напълно електрически огледала - с прибиране. Намерил съм си, все още не съм се сдобил. Ел. регулиране, ел. прибиране и подгрев. Оригинални от кола след фейслифт. Факт е, че има разлика между преди и след фейс, но мисля, че огледалата съвпадат и са тип plug n play, поправете ме ако греша.

Намерил съм и копчето за контрол на огледалата, което има функция за прибиране. Въпросът е при самия монтаж дали просто монтирам новите огледала и копче, като свързвам наличните букси или трябва да се снабдявам с нови кабели?

 

2. Вторада идея е да сложа ел. стъкла отзад. Дръжки с копчета и машинки. Въпросите са дали само машинките мога да сменя или ми трябва цяло стъкло? А какви букси и кабели ми трябват и откъде трябва да ги спусна?

 

Притежавам и комфорт пакет, та следователно нужно ли е някак да свържа и задните стъкла, след като ги направя електрически?

 

Благодаря предварително. :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само копче не става, трябва ти и окабеляване. Комфорт модула,който се "грижи" за вдигане/сваляне/реглаж/прибиране/отваряне на стъкла и огледала се намира в компресора на централното, съответно твоя няма функцията за прибиране на огледалата, както и командване на задните стъкла, тоест ти трябва и друг модул(компресор).

Сменят се целия механизъм отзад, барабар със стъклата(по-лесно е), а най-лесно е направо две цели врати с всичко монтирано, само една боя и толкоз. Естествено ти трябват и корите с бутоните, старите не стават с тая дупка за ръчката.

Естествено, че трябва да "вържеш" и задните стъкла към комфорт модула, как иначе ще ги командваш от пулта на шофьора. Като казах пулт, да не забравиш и предната кора с шестте бутона, тя също ти трябва.

Имам една В5-ца с пълен ел. пакет за части, дясното огледало е дори голямо, от англичанка, давам на всеки мераклия да си извади каквото му трябва, за цени ще се разберем. Но това след януари догодина.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята кола е с допълнителни ел. Стъкла поставяни в Италия. Не се вдигат задните стъкла при задържане на ключа на заключване и от алармата. На мястото на дръжката отзад има тапа. Отпред откъм шоф. Се командват нормално, но с натискане на копчето се вдигат или свалят докато се натиска копчето. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно на подобна тема попаднах за 80-ка. Един колега си използва старите кори и слага декоративни черни тапи на дупките за ръчките. На мен и без това комфорт пакетът от алармата не се управлява, не съм пробвал де. Не е толкова болка за умиране, че задните няма да се вдигат. Но пък като ще се прави, да се прави като хората, нали? 

@NIKO Моля да ме уведомиш веднага щом започнеш с разпродаването на частите! Понеже за по-нататък си търся и седалки с подгрев и въобще всички налични екстри(глезотийки) за Б5. :) Благодаря ти за изчерпателния отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...