Jump to content

Скърцане на панорамен покрив


paf4o

Recommended Posts

Колеги,

Някой имал ли е подобен проблем? Панорамата скърца при затворено положение в движение по неравен път. Адски дразни. Като е повдигната или изцяло отворена няма скърцане. Намерих в британски форум нещо /прикачено долу/, но въпросните смазки ми се струват надценени 30+ евра за 20 мл /без доставката/... Ако някой сам е излекувал такъв проблем бих се радвал да сподели опит.

 

П.С. Не смея да смазвам с нищо засега, само изчистих мръсотията по уплътненията с влажен парцал. Скърцането намаля, но пак си го има.

Noises from sunroof 2022733-2.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, помолих за адекватно мнение! Ако беше прочел поста ми, щеше да видиш, че съм почистил мръсотията. Исках съвет за смазката каква да е. Изчетох доста по въпроса. Смазката да не е на силиконова основа и т.н. и т.н. Греста не трябва да е течна, точно грес. Като не си компетентен, не давай съвети на посоки. Може да навредиш на някого. А ти ако искаш си мацай своята кола и с Вазелин.:stupid:

 

Айде със здраве!

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз отворих панорамата (А4, Б8, т.е. същата, ама кола) :), минах с гъбичка и сапун пластмасите от всички страни почистих под мрежата (ветробран-а) и напръсках силиконов спрей за гумени уплътнения на чиста гъбичка. С гъбичката минах всички пластмаси около стъклото, затворих я и засега е тихо.

 

Иначе при мен нямаше нужда от чистене на смазката. Беше си доста прясна и не-замърсена по моите критерии.

 

Пробвай така дали ще стане.

Иначе има някакви TSB-та и теми из чуждите форуми за плашещи калибрации на таван: т.е. таванът долу, каране така, после чистене, смазване, притягане, разтягане и бла бла. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

Мойта панорама скърцаше само на затворено, когато навън е под 5 градуса. Има реглажи на капака, който се отваря, има маркировка с едни каналчета под капака на пластмаста отстрани отвътре, размести капака и ще спре да скърца. Тавана не съм махал за реглажа. Отне ми половин час за цялата процедура.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При каквото и да е отворено положени скърцане няма.Но пък от една седмица не съм го отварял и скърцането го няма.Това си е проблем признат от Ауди със сервизна акция...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом е скърцане при затоврено положение - значи е от допир-а на гуми/пластмаси на подвижната част с рамката. Аз тези части ги минавам с течен парафин, така и не можах да си купя на ауди смазките.

При нас имаше и едно леко тракане при движение по паваж, подчертавам тракане, не скърцане, намерих един човек, който се занимават само с ремонт на панорамни покриви, в кв. Кривата Река мисля беше, някъде там около ВМА, отидох, погледна го, каза че вс е нареди по панорамата и трябва само редовно да се смазват тези каналчета по които се плъзга панорамата. Показа ми неговата смазка - течна грес на силиконова основа, без тефлон, показа ми как се слага (отваря се панорамата и се пръска по мн малко в каналчетата, после се затваря панорамата и се пръска пак по много малко и леко отгоре към процепа на задната неподвижна част на панорамата). Много трябва да се внимава разбира се, да не стане мазало - ето това е смазката - https://www.servina.net/boi-i-lakove/motip-wd40-tech-seriya/industrialna-gres-za-verigi-motip-de55205-500ml-20427.html има я в Бриколажа.

Значи при мен със скърцането и тракането проблема се реши по този начин. Есента сам си пръснах малко от тая смазка, даже не съм мазал с парафин, и все още държи, дори на паваж не мъца.

Редактирано от mhi406vt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...