Jump to content

обороти на А 8 3.0 2014 год.


allessandro

Recommended Posts

Здравейте колеги!

Имам ауди А 8 3.0 - дизел 2014 година матрикс  , от няколко дни оборотите се вдигнаха и са над 950 оборота , като колата е студена доближават 1000!

колата не е в регенерация дпф работи добре , като съответно старт-стоп системата гасне , правихме на ваг инспекция в фолксваген и нищо не показа а преди колата работеше на стандартните си обороти !!

някакви мнения от вас ,че не знам какво да я правя ??

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не е в регенерация брат!на инспекцията именно гледаха и ДПФ да не е от него !там всичко излезе перфектно по всички критерии !а и не върти перките както е в регенерация

единственото което в последствие излезе че акумулатора не зарежда добре при работа има съвсем лека разлика и ПРЕДПОЛАГАТ че е почнал да умира и колата сама си търси заряд и затова леко вдига оборотите ! в което има логика но ми се струва малко вероятно , защото сутринта като я запаля е в идеални обороти и в последствие става това с повишаването след като колата почти е загряла!

не ,че не ми се дават 750 лева за акумулатор но после какво ще ги правя два акумулатора ако пак го прави !

много мразя да работя по принципа на изключването - така мога да налея сума ти и пари докато го намерим какво е !

преди много години имах едно Ауди 90 може би едно от първите ми аудита-  хабеше  акумулатора - един майстор ме накара да сменя сума ти и части - че акумулатори ли купувах, динамо сменях, кабели ,други истории и накрая излезе един много малък датчик за 2 минути се смени деба ! 

сега имам едно пътуване до русе и би трябвало тоя акумулатор на дълго каране да се зареди на макс и ако тогава го прави , ще го сменя и после ще видим какво ще я правя !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 е видяха го !нали точно това казах по-горе ,че са го видяли има лека разлика в нормите и затова се съмняват в него и на тестера после пак показва лека разлика  което за мен е малко алогично .....

иначе нищо друго не показа - няма грешки , няма нищо всичко друго работи перфектно !

и затова питам момчетата тук да видим някакво по интересно и приемливо мнение , защото на всички осем  аудита  които съм имал акумулаторите са умирали на  колата без да ми прави такива проблеми - с обороти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Пич, какво стана с оборотите? Не се бях замисляш, но и моята работи на тези обороти - 3.0 ди,ел 2015г. Прави го според мен заради ДПФ, защото бапример вчера по дъжда пътувах 200 км и повярвай ми нямаше къде да и нправя едно хубаво продугване. Все около 2000 оборота. Като влязох в София държеше високо обороти. Миналата седмоца запалих в есин гараж на 14 градуса - нормаони обороти. Излязох бавън на минус 4 и след 15 мин работа намясто си повиши оборотите. Според мен няма драма. Газ до сажди и да не ти е на апендикО!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Принципно, ако вече имаш диагноза - кажи я. Но след твоя пост започнах да наблюдавам и моята. Същата работа е. Не държи постоянно тези обороти, но не мога да схвана кое го предизвиква. Понякога е повишена, понякога в норма

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Диагноза нямам. Имах същия проблем на 8 години по-стара кола (а3 8п) пак дизел. Било от ДПФ , изолирах го и пак същото... Оказа се леко занижен заряд от алтернатора и вдига обороти за да компенсира.
Оправих я с дублиране на кабелите до алтернатора.
Вашите коли са друго поколение, но като гледам тенденциите в автопрома нищо чудно да имате подобен проблем на тази възраст. А се проверява за секунди с мултицет.
Ако се гледа в сервиз може да замерят каква е разликата в две точки - при самия алтернатор и при батерията.
Или с диагностика - колко волта иска, колко получава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...