Jump to content

1.8Т ARY, труден "студен" старт.


botoroki

Recommended Posts

Здравейте, колата е Леон 1М, но доколкото знам двигателя се вгражда и в А3 и ТТ! От 2 дни с падането на температурата под нулата се появи и проблема. Сутрин при първо палене, стартера върти, мотора се "опитва" да запали, оборотите мърдат до 200/300, двигателя се разтриса и гасне. Днес запали от втория път с подаване на газ, като дори тогава имаше леко колебание... След това си работи равномерно и при последващи паления няма проблем! На диагностика излиза само една грешка: 16804- "Catalyst system under norm" или нещо подобно, не помня с точност! Въздушен, горивен филтри и свещи са сменени преди 5000 км. Колата си има мощност и ускорение и върви добре, след като запали!... Може би е важно да споделя, че колата се кара на бензин, няма газова уредба! Някакви идеи от какво може да е?! Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имате газ, пробвайте да спрете газта от клапана на бутилката, покарайте на бензин, за да няма газ в колектора.На следващата сутрин ако запали колата значи сте за смяна на изпарител.Другия вариант е датчик на температурата на водата.

 

Редактирано от Shonx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен няма газова уредба, ще проверя температурния датчик, че тези дни при 0 градуса или -0,5 си пали нормално. "Мизерията" я прави при -1 и надолу! Като се замисля миналата Зима на 2 пъти ми го прави този номер при -15 градуса, но тогава реших, че е моментно. Явно му е дошло времето! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...