Jump to content

Масло в intake


Recommended Posts

Колата е а4 1.8Т с к04-064. Днеска реших да преправа интейка и забелязах че в тръбите между турбото и филтъра има масло, а преди нямаше.Картерните газове съм ги оставил в атмосферата и PCV клапана съм го изхвърлил.Блоу оффа е Collins.От какво може да е ?  Турбото за ребилд ли е щом мета масло ? На блоу офа пружината ми се струва малко твърда, защото при пускане на газ ми се струва че изкарва и пред филтъра не само от Блоу офа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

42 minutes ago, МММ1 said:

При наличие на масло там и проблем с ТК, между студената част и интеркулера трябва да е "море".

 

Ще свалям турбото и ще го закарам на сервиз да го видат и да го оправат.Обаче проблема от какво може да е ? Твърдата пружина на Блоу офа или картерната вентилация ? Макар че картерната е в атмосферата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като картерната е изведена в атмосферата, не виждам как може тя да е причината. Според мен просто си е дошло времето на турбото, особено ако се кара и на по-висок бууст. Блоу офф-а може леко да е спомогнал за цялата ситуация, ако не успява да разтовари останалото налягане по турбо пътищата след затварянето на дросела и част от него се разтоварва през перките на турбината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Турбото преди да го сложа му смених ремонтен комплект и в началото се караше на 1.9 бара.По-късно го намалих на 1.5 бара колкото е в момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Навремето моята К04-ка точно след ремонтен комплект започна да износва лагера след 2 раздавания на газ и протичаше през студената част... К04-023 на 1.5 се караше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От недобре сменен комплект ли или ? Лошото е че нямам време, а и втора кола, иначе ще го закарам да го видат.Иначе да препоръчате читав турбо сервиз за София ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...