Jump to content

Recommended Posts

Здравейте колеги , днес един колега ,доста ми обясняваше как слагал на неговата кола (не е от ВАГ групата) масло Бардал и добавка в маслото на Бардал и бил много доволен (спряла почти да гори масло и двигателя мъркал).Неговата кола е команрейл и ми стана интересно , относно мнение Ви , за маслото и добавките  на Barhdal и как се отразявата на нашите помпа-дюза двигатели ,конкретно 2.0тди 140к.с. 

Ако може , мнения конкретно от хора които са го слагали на колата , да видя дали ще се убедя , да го пробвам. 
В момента карам с Adinol и наливам 700-900мл. на 10 000км. Като цяло ми интересува  ЗА или ПРОТИВ сте за добавките в маслото

Аз 3 смяна на масло на джипа комън рейл слагам масло Бардал, с добавка за масло Бардал, от 4 години нон стоп добавка за гориво Бардал.

На баща ми на б7-та - помпа дюза 2.0 тди - същата работа.

Един приятел на Мицубиши Лансър 2.0 тди помпа дюза - това май беше пак на ВАГ някакъв двигател - слага само масло, без добавка, и така вече няколко години.

Не знам дали и колко точно е по-добро това масло от останалите, но наистина двигателите работят мазно. И смятам същата комбинация да я продължа.

Някъде бях гледал клип за Бардала, Лики Моли и още 5-6 водещи марки как реагират на високата температура.

И на клипа само Бардала и Ликито не се изпариха другите марки изчезнаха от чашките а някой и помътняха яко.

Та уж е топ качество на маслата ама знае ли човек на какво ще попадне в БГ.

Нека и някой друг колега си каже мнението.

Аз не мога да се сетя къде съм го гледал тоя клип да ти го копирам да го гледаш.

Окей , убедихте ме . Ще пробвам Бардала , без добавка за маслото . Ще ви уведомя за резултата . Мерси и Весели празници :)

Тия дни ще кажа в Ст.Загора какви цени предлагат . Ще ходя при един дето УЖ бил представител на Бардал за Ст.Загора или за региона , не съм сигурен кое от двете.

Колеги , друг въпрос ми изникна в ума .
Гледах в интернет маслата на Бардал и видях ,че покриват VW спецификацията на на маслото 505.00/505.01 .    507.01 не я покриват.
Досега винаги съм търсил масла с 507.01 спецификация и въпросът ми е : за Помпа-дюза двигателите , коя спецификация трябва да покрива маслото ? 505.01 достатъчна ли е или трябва и 507.01  ?

Сега видях , че Бардала си я покрива спецификацията ... Явно някаква стара информация съм чел .. Отивам да проверя как са му цените и ще споделя @Passi

Ми от него щеше за 90 да го вземеш, ма няма значение. Важно е да не се обърка маслото, че вчера се срещнах с един познат от малко градче в североизтока, ходил в местен сервиз на негов познат за смяна на маслото на туарега си и след 500 км двигателят му блокирал, като го отворили вътре маслото станало като гума. После нов двигател във Варна и т.н. разказваше колко солено му излязло упражнението. Разправии в сервиза, а, у, 5 бона назад :)

Емии мисля , че няма да има проблем при мен . Спецификацията е същата както на предишните масла , които съм ползвал .. само марката е различна.

On 28.12.2018 г. at 2:27 PM, Svetliu90 said:

На 100лв го взех 5л със спецификация 507.01  . 5w30

Стандарт 507.01 няма ... има 504.00 и 507.00 ...