Jump to content

Проблем със задни габарити


D.Stoykov

Recommended Posts

Здравейте, днес отворих задният стоп-габарит, който е на калника за да сменя едната крушка и ми направи впечатление, че едната от общо три крушки е за габарит и спирачка, но когато е включена само на габарит едвам се нагрява жичката и дори на моменти изгасва, като тлееща свещ?! Не ми се струва нормално това. Дясната свети слабо, но постоянно и стабилно, а лявата направо загасва. Когато натисна спирачка - светва добре. Някой имал ли е подобен проблем? Крушката е нова - смених (размених) няколко. Трите крушки там за заден ход, мигач и стоп-габарит са еднакви 21w с една жица и такива трябва да бъдат, защото друг цокъл не влиза а и на самата платка ги пише, че са такива. Колата е А4 Б7 Авант и има габарити и на задната врата, които си светят нормално.

Редактирано от D.Stoykov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Комфорт модула не се оплаква и не отчита грешки за проблем в системата. От време на време спира да свети третият стоп на задната врата горе и се оправя сам и не знам дали няма нещо общо с габарита/стоп на калника? Правеше ми впечатление, че спира да свети, когато го е напекло слънцето и след това се оправя. Мислех си че е лоша връзка на някой кабел, но започна да се случва и при студено време или когато колата е била на сянка, което не изключва лошата връзка.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема с третия стоп го има и при мен . Когато се нагрее спира да работи на половина. Проблема е в платката на самия стоп , защото се изпича с годините . 105лв е нов , защото е диоден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно трудно се отваря за да се смени, знам че има щипки там и веднъж за малко да ги счупя при опит. Тази цена за оригинална платка ли е или заместител?

Изглежда като за оригинална ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един по групите ги прави, даже май има и обява в OLX. Ама не познавам никой да е пробвал при него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Тези дни отидох в сервиз и отворих отново задният стоп. Оказа се че в буксата има нагар, вероятно попаднала влага вътре или лоша връзка. Направиха ми един байпас на масата (кафяв кабел) и светна нормално. Не ми хареса много това изпълнение, защото се пробива пластмасовата платка за да мине кабела и си мисля, че ще влиза влага от там. Тъкмо си мислех да го сваля отново и да сложа малко силикон на кабела и изгасна крушката за заден ход в същият стоп. След това започна да изписва и други грешки в светлините и направо се разстроих. Дали нещо не се бърка електрониката не знам, но светлината за заден ход наистина не свети, а друга спряла крушка не виждам. Въпреки това изписва две грешни, като втората дори не я запомних, но беше нещо за предни светлини (head) имаше в текста. Ще го снимам, че докато ги прочета и врете изчезват :)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 26.12.2018 г. at 13:18, skorvod написа:

Имах го същия проблем. Оказа се лоша връзка на масата в буксата. Реших проблема с байпас с допълнителн кабелче.

Аз сложих малко силикон на кабелчето, макар , че влизаше много плътно.Отвори стопа правери крушката за задна и не го затваряй, докато не провериш всички светлини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отворих, сложих малко силикон на дупката, крушката за заден ход не беше изгоряла, наместих я и всичко е ОК. Оказа се изгорял и преден десен фар (къси) смених и там крушката и сега ще видим. Направо не е за вярване колко съвпадения в един ден. Дано всичко е наред и да са просто съвпадения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...