Jump to content

Не се заключва багажника и вакума работи дълго


Николай Кюлюмов

Recommended Posts

Колеги здравейте!

Доста търсих подобна тема, но не намерих нужното. Това ми е и първа стъпка във форум.

Проблема ми е че когато заключвам с централното всичките 4 врати се заключват нормално но багажника понякога, даже в повечето случай остава отключен. Вакум помпата работи повече и ме притеснява да не изгори. Багажника мисля няма общо с вакум но когато се заключи помпата си спира на време. Рових се из колата когато заключа да търся от къде съска въздух защото ако е спукан маркуч щях да го чуя. Самата вакум помпа си е и нещо като цял модул защото най вероятно тя управлява и всичките плафони. Къде може да е проблема за да не започна да разглобявам на сляпо. 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробив в системата имаш, най-вероятно в багажника. Тръбичката за вакуума минава през едната панта и най-вероятно ако има снадка там е разкачена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги, ще проверя тази панта но все още си мисля че там няма вакуум а е само на ток. Скоро ще пиша какво се е случило.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте, имам същия проблем като на колегата, той явно е пропуснал да спомене как се е развила при него ситуацията. Та на вак ком дава грешка че помпата работи повече от нормалното, но като проследявам нещата в багажника до машинката не стига тръбичка до машинката а само кабели. Къде да търся проблема в пропуск в системата и за това не заключва багажника, а др врати се заключват или някъде в самия модул . Да отбележа, че и плафона в багажника не свети, но той е от по отдавна.  Не заключването на багажника се появи скоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Машинката на багажника не работи с вакуум.Вратите и външната капачка на резервоара са с вакуум.Помпата е под левият стоп.Възможно е проблема да е в самата помпа или някъде по въздушното трасе.Трябва да се търси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да помпата я намерих и я поразгледах външно. Има две тръби влизащи в нея синя, бяла и кабели. Въпро са е каква е логиката да заключва вратите който са с вакуум а багажника който е ел. не го заключва да ясно че тя го управлява опитвам се да разбера логиката и за да намеря проблема. Даже и да има пропуск някъде би трябвало да прави парчета и да не заключва и врати. Когато отключва помпата работи за кратко и бързо спира като отключва вратите но когато заключва тогава работи повече.  Коя тръбичка е за заключването коя за отключването?  Мисля да ги надуя леко с въздух и да се услушвам покрай вратите и гредите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте

Имах същия проблем като стана по студено и помпата работеше по дълго, и съответно не заключваше багажника.

Какво трябва да се направи!..

Трябва да се отвори малкото капаче на помпата отгоре до двете тръбички, вътре има две пластини, а посредата им нещо като стрелка или игла.

Когато натиснеш да заключваш стрелката отива в едната посока докато не стигне пластината за да спре съответно прави същото като отключиш ама в обратната посока.

Та аз изкривих (побутнах) пластината  от тази страба към която заклюва леко навътре към стрелката.

И се получи почна да работи нормално и заключваше багажника.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...