Jump to content

Питанки относно А4 Б6/Б7 - Vol. 4

Fireblood

Recommended Posts

Здравейте,колеги!Какъв е стандарта на крушката на фара на А4/Б7/2006 г./1,8Т сьс заводски ксенон и колко Келвина е,че от книжката нищо не  успях да разбера?И другото ми питане е дали трябва да демонтирам целия фар/десния/,за да стигна до крушката,или става и без демонтаж?

Проблемът ми е ,че дясната крушка примигва на моменти,иначе и двете светят еднакво.Може би за начало е най-добре да разменя крушките,за да не се окаже,че имам проблем с баласт?

Edited by jordanik

Благодаря за  темата!А има ли смисъл да разменям крушките или направо да поръчвам нови?

При мен няма никаква промяна в цвета на ксенона,просто едната крушка мига на моменти.

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

Някой може ли да ми каже ОЕМ номера на малкия вентилатор на радиатора (от пасажерската страна) и дали подлежи на ремонт или направо се сменя? Колата е А4Б6 1.8т BFB 2003. Благодаря предварително.

Как се сваля врътката за наклона на лявата седалка на Б6?  След половин час опити никакъв успех. Целта е да се разглоби изцяло седалката. В нета има описания но са само за седалка с ел. управление. 

Оказа се че се дърпа и то с все сила ... Сега опрях до някакви болтове с означение 10.9. Уж имам всичко но за тези нямам вложка.

Верно, тия бяха с дърпане.

Купуваш си еврейска звезда, размера нямам спомен. Това 10.9 е "твърдост" на материала, не касае дименсиите.

Има комплекти по бриколажи, хоуммакси и подобни, за смешни пари.

Имай предвид, че тия болтове са зверски стегнати, че и с лепило, преди мен някой беше унищожил главата на единия  и пробивах.

Аз преди няколко месеца си взех този комплект от Бриколаж: цък! 

Съдържа и М12, ако някой ден се наложи да се сваля и волана.

Edited by CVT

Здравейте ,ще съм благодарен на мненията ви за следния проблем
Колата е а4 b6 1.8TQ (BEX). (не беше карана два дена )
Днес сутринта запали малко трудно и EPC лампата светна на тъблото.
Угасих я и пак я запалих и всичко си беше наред като палене и нямаше никакви лампи да светят по таблото!
Явно нещо е тръгнало да се разваля и искам да го оправя!
Само да вмъкна че колата няма газ
Напълно обслужена е преди 1000км
Благодаря ви[emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Виж какви грешки има записани в контролера на двигателя, така както го описваш може да е "тръгнал" датчика на коляновия вал.

• Like 1

Преди 20 часа, Black edition написа:

Здравейте ,ще съм благодарен на мненията ви за следния проблем
Колата е а4 b6 1.8TQ (BEX). (не беше карана два дена )
Днес сутринта запали малко трудно и EPC лампата светна на тъблото.
Угасих я и пак я запалих и всичко си беше наред като палене и нямаше никакви лампи да светят по таблото!
Явно нещо е тръгнало да се разваля и искам да го оправя!
Само да вмъкна че колата няма газ
Напълно обслужена е преди 1000км
Благодаря виemoji4.png

Направи диагностика както колегата по-горе те е посъветвал, но мисля че акумулатора ти е заминал и не може да държи заряд по-дълго от 2-3 дена. ESP лампата светва временно при по-сериозен пад на напрежението.

• Like 1

Виж какви грешки има записани в контролера на двигателя, така както го описваш може да е "тръгнал" датчика на коляновия вал.

Точно така ще постъпя, най -вероятно е той [emoji4].

Направи диагностика както колегата по-горе те е посъветвал, но мисля че акумулатора ти е заминал и не може да държи заряд по-дълго от 2-3 дена. ESP лампата светва временно при по-сериозен пад на напрежението.

Ще го замерим ,но е EPC лампата,а не ESP.
Благодаря ти [emoji846]

А, ясно - привидяло ми се е на ESP. :)

В такъв случай освен от датчика на коляновия вал, може също да е от MAF датчика.

• Like 1

Колеги благодаря много за съдействието, найстина след диагностика се оказа датчик на коляновия вал!
Вече е сменен и всичко е точно[emoji3526]

Здравейте колеги,имам ауди б 7 3.0 тди 204 кс. Проблема ми е следния. Стрелката за гориво не работи, пробвах номера с бушоните и нищо. От време на врема, като имам над 30 литра се качва до половината и ми гасне жълтата лампа. Ще се радвам да ме насочите, как или кой, може да реши проблема  естествено срещу заплащане.

Колеги как се сваля кормилния прът на A4 B6? Има нещо като лагер или два в колоната на волана от които долния има луфт и създава чукане във пръта на  волана при резко въртене ляво дясно на место. Този лагер може ли да се смени лесно или е капсулован в кормилната колона близо до дръжката за регулиране на волана .Мислех че рейката е с луфт а то съвсем друго се оказа. Дали се продава отделно или е капсулован в кормилната колона и си върви с нея?

Колега самия прът има луфт там където съм посочил със стрелката, а малко по нагоре има нещо като лагер, който предполагам е разбит. Като притисна пръта с ръка към стелките и въртя волана ляво - дясно почукването и луфта изчезват.

zjhljGT.jpg

Светна ми лампата на чек-енджина на А4 В7 2,5 TDI. Дали има някой ентусиаст с VCDS от Пловдив, за да я прочетем?
Телефонът ми е 0888 787 197 - Николай.

IMG_20190720_160841.jpg

Edited by Niko Zombi
добавих снимка