user12321 Posted December 10, 2024 Report Share Posted December 10, 2024 (edited) Какво се прави, когато при B6 в студено време имобилайзера започне от време на време да не разпознава ключа от първия път? Edited December 10, 2024 by user12321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleks67 Posted December 11, 2024 Report Share Posted December 11, 2024 Смяна на батерия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
beko5511 Posted December 15, 2024 Report Share Posted December 15, 2024 Какво общо има имобилайзера с батерията на централното заключване??? Най вероятно приемника(антенката) ,който се намира около патронника на стартиращия ключ прави проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nedelcho_iliev Posted December 27, 2024 Report Share Posted December 27, 2024 Здравейте, каква е последователността за сваляне на кардана на А4 Б7 с автоматични скорости? Весели празници! Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted January 4 Report Share Posted January 4 (edited) Здравейте, има ли някой с B6 TDI, минал ГТП след август 2024г , на когото да са му дали 3-та ЕКО категория? Ако има такъв, нека спомене EURO3 или 4 e колата по талон. Масово сме с EURO3, но от последните има такива и EURO4, пък дали са с dpf или катализатор някой колега с такава може да каже. Edited January 4 by user12321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Даньо.Иван Posted February 8 Report Share Posted February 8 Здравейте, искам да помоля да ми кажете как се сменя крушка на преден мигач на Ауди А4 Б7. Благодаря Ви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Митака55555 Posted March 23 Report Share Posted March 23 (edited) Колеги може ли не вървежът на колата да е от дебитомерът. Вчера го извадих да го почистя със спрей и гледам от едната страна стърчат двете пинчета , а на тях няма нищо. Гледах в нета че ома нещо като съпротивление ли какво е незнам. Ако трябва да има такова нещо какво и от къде да го купя?качвам снимка на моят без и на един от нета. Грешки. Не ми излизат като я закача с вагкома. Edited March 28 by VBI Двоен цитат Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chitatelia Posted March 24 Report Share Posted March 24 Щом няма спойки значи при теб е без него. И аз като свалях моя преди време реших, че е изпаднал, но се оказа че е термосензор и при определени модели е на друго място, а заготовката на дебитомера е универсална. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Митака55555 Posted March 24 Report Share Posted March 24 Ок. Мерси! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Митака55555 Posted March 29 Report Share Posted March 29 Ще сменям абс модулът! Моята е на предно само. Става ли модул от куатро или не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FEN_NA_TDI Posted March 29 Report Share Posted March 29 @Митака55555 По скоро не, на куатрото модулите са с различна буква до колкото знам, търси си модул със същата буква като твоят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Митака55555 Posted March 29 Report Share Posted March 29 (edited) Ок.мерси иначе електрониката на модулът ми е добре. Имам запушване в механичната част на модулът. Като взема новият ще си сложа моята електроника от модулът, стаеа така нали? @Митака55555 този номер ли да гледам 8е0 614 517 да е същият? Edited March 31 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
FEN_NA_TDI Posted March 29 Report Share Posted March 29 @Митака55555 Да можеш да си прехвърлиш електрониката, и това е номерът да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted May 8 Report Share Posted May 8 (edited) Хора, дайте идея как да се справя в жегите с комфорта в купето на B6. Таблото е в черен цвят, вкл. и седалки черна кожа, напичат се ужасно. Почти съм решил да сменя предните седалки с някакви от плат. Другото , предното челно стъкло видимо е оригиналното 22 годишно ... вече адски надраскано и с точици, но все още здраво, мисля че почти никакъв ефект няма със спиране на UV лъчите, явно след някоя година този защитен ефект изчезва. Пече си яко през него. А климатроника на моята е от по-хилавите, трябва му поне 20мин работа в жегата, за да си постигне заданието в купето - сменях квото сменях, повече няма да инвестирам в него. Мисълта ми е, кое според вас да направя, за да намаля напичането отпред - смяна на челното стъкло или да му лепнат (тонират) прозрачно защитно фолио, смяна на седалките с не-кожа или и двете? Задните стъкла са ми затъмнени. Edited May 8 by user12321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Митака55555 Posted May 11 Report Share Posted May 11 (edited) Колеги най накрая си намерих хубав модул втора ръка, затворен! Има ли някаква тънкост при обезвъздушаването му и после към колелата. Някой по запознат ако може да каже. Имам си и машина за обезвъздушаване под налягане.Колко налягане да направя за обезвъздушаването ако има значение? Edited May 11 by Митака55555 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted May 15 Report Share Posted May 15 Има ли някой опит с контролери (панели) на климатроника при B6/B7? Ще заработи ли без някакви пречки контролер свален от B7 на B6, предвид че нямат конструктивна разлика, само двата последни символа се разлинават на парт номера. Тези, който излизат за B7 са с доста по-запазени бутони, а и все пак по-малко години са работили. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted May 16 Report Share Posted May 16 Става, но ще имаш проблем с размразителя на задното стъкло. Виж тук: цък! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jordanik Posted May 16 Report Share Posted May 16 Преди 19 часа, user12321 написа: Има ли някой опит с контролери (панели) на климатроника при B6/B7?.... Прехвърли си предния панел от запазения климатроник на твоя-става лесно и няма да имаш никакви проблеми. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted May 17 Report Share Posted May 17 (edited) "ранните B6 A4 се предлагаха с HVAC модул, който директно захранваше задния размразител ; по-късните B6 и B7 използват реле" Значи ли, че моята B6 Avant е от по-късните, предвид че е от началото на 2003? Иначе цялата занимавка е главно заради настоящия ми контролен панел, който също не е фабричния от колата ми и прави проблем с едно от HVAC устройствата. Edited May 17 by user12321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted May 17 Report Share Posted May 17 Не знам дали твоята е от по-късните или не, но можеш да направиш следното: вадиш стария климатроник и паркираш колата на улицата. След това поръчваш от Мегапартс този с доставка до адрес: https://www.megaparts.bg/product/1472139009 Като пристигне казваш че искаш да го пробваш. Слагаш го и ако не ти хареса как работи го връщаш и плащаш само доставката. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted May 21 Report Share Posted May 21 (edited) Вече имам закупен един много лачен запазен контролер от Б7 06 набор. Тия дни ще се разбере как и дали ще тръгне при мен. Иначе това от мегапартс си е идея, да. Edited May 21 by user12321 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted May 21 Report Share Posted May 21 Това което наричаш контролер си е целия климатроник - друго няма. Затова трябва да пасва по ВИН. Затова също и идеята на колегата @jordanik по-горе може би е най-добрия вариант - просто да смениш пластмасовите части които са захабени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
user12321 Posted May 25 Report Share Posted May 25 @CVT точно така, ама то и предишния не ми пасваше по ВИН, сега този от Б7 също не пасва , ама на първо време всичко работи ОК, дано и в жегите да си работи както трябва. С изключение на подгрев на заднто стъкло, вероятно и страничните огледала. Ще се оправи и това, има време до зимата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts