Jump to content

Питанки относно А4 Б6/Б7 - Vol. 4


Fireblood

Recommended Posts

Ще потърся по-дълъг върток и ще го пробвам, от другата страна го притегнах, ще играе локтайта :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като оправиш резбите( може и на болта да е посмачкана),не е лошо да капнеш някакъв осигурител за резба,с цел избягване на други саморазвивания.Локтайта средна якост(Синия), е идеален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20мм e малко рисково вече. На стандартното окачване сигурно ще е добре де... На спортното може и да опира при неравности.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19.01.2019 г. at 8:04, dragotrd написа:

Здравейте искам да попитам. Не ми работи зумера за забравени фарове. Четох напред-назад, че  високоговорителчето в таблото може да е изгоряло, но преди да премина към смяната му искам да проверя да не би случайно да е софтуерно деактивирано. Влизам с вагкома в инструменти но там не ми е точно ясно какво да търся. Така че ако някой знае да помогне предварително благодаря.

Зумера е вътре в самото табло, като през определен период изгаря( незнам причината) При мен също изгоря и при изгоряла крушка или забравен закопчан колан не свиреше.Наложи ми се да поръчам от Германия, като сега разполагам с още два резервни.Ако имаш нужда съм насреща!

Ако вече си си решил проблема, то нека е жокер за останалите :)

Редактирано от rough158
допусната правописна грешка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да де идея за следното : колата между точно 100 и 120 вибрира, като вибрациите са в посока нагоре - надолу, а не наляво или надясно. Вибрациите не се предават на волана, при натискане на спирачка волана не вибрира (тоест не са дискове), държи си права линия. След 140 вибрациите намалят значително почти до изчезване. Огледах гумите - поне отвън не се забелязват бузи, има мнения, че можело бузата да е отгоре на гумата по грайфера, но било много трудно за откриване. Има ли опция ако вдигна колата на крик в предната част при подаване на газ да падне от крика (колата е куатро), това е с цел да видим ако има биене на гумата нагоре и надолу. Аз за други варианти за тия вибрации не се сещам или баланс на някоя джанта да е паднал.

Редактирано от NITRO1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен пита за идеи, как да си размени гумите с един крик :razz:

Резервната гума/патерицата ползвай...

Редактирано от aRobben
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса с крика е да се види, като е вдигната дадена гума във въздуха и се включи на скорост дали въпросната гума има биене нагоре надолу. Ако има биене ще се гледа дали има баланс или пък буза някъде горе по грайфера, това е с цел да не ходя на гумаджия веднага. Та въпроса е колата като е куатро, ако им раздам газта да не падне от крика и да намачкам някой праг? И другия въпрос е има ли някаква друга причина за която да гледам?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти трябват четири крика,иначе ще падне,но нищо няма да разбереш така. По-добре на баланс или им размени местата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да доложа, че сега се връщам от гумаджия. Общо от 4-те джанти от вътрешната страна изчисти около 2 килограма пясък, който беше полепнал по джантите. Добави и един два баланса и сега колата е като по релси, никакви вибрации. Между другото гумаджията каза, че от 2-3 седмици само чистят джанти и правят баланси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко късно се включвам, при мен (с 18ки джанти) от голямо значение е баланса. Обикновенно трябва да е доста добре направен, в противен случай и аз имам такива симптоми (не мога да определя дали тресе или са вибрации). Забелязал съм че зимно време ако на някоя джанта има дори малко замръзнал сняг и докато не го махна пак колата започва да тресе. И съответно както при колегата не се отразява на волана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като усетя нещо подобно минавам през автомивката и съм си спестявал няколко пъти ходенето на гумаджия.. Като видиш колко малко тежести слагат по джантата при баланс, можеш да си представиш колко малко лед/пясък трябва да има по нея, за да ти скъса нервите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Днес ми направи впечатление, че задната чистачка като я пусна, работи само когато светят фаровете(колата е с autodim огледало и сензор за дъжд и светлина). На позиция 0 на ключа за фарове, не се пуска, когато е на auto или на пуснати светлини, си работи. Миенето на задния прозорец работи без значение на каква позиция е ключа. Няма никакви записани грешки в модулите. Така ли си е или нещо я боли?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Някой поръчвал ли си е нов егр клапан за ауди а4 б6 1.9 тди от ибей гледам някакви за по 29 пауна 45 паунда, дали са читави?

Изпратено от моят Nokia 7 plus с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...