Jump to content

Скърцане при навиване на волана


Excessive

Recommended Posts

Последния месец колата разви доста странно скърцане, при навиване на повече от 1/4 оборот (предимно наляво) и респективно връщането на волана. Звука най-просто мога да определя като търкане в гума. След като минах през автомивка преди 3 седмици се оправи, а вчера пак се появи. Разгледах набързо носачите и накрайниците, но не видях нищо необичайно.Събира се мърсотия (кал, прах) както на всяка кола през тоя сезон. 

Някой играл ли го е да каже какво така цвили?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери си шарнирите на окачването и тампоните. Много вероятно да е някой горен носач.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро като имам време ще сваля гумата и ще експериментирам. Междувременно тая сутрин пак миха колата и проблема се разреши за неопределен период :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах такъв носач и инжектирах със спринцовка масло през маншона като започне да скърца. И след 3-4 години го смених, защото имаше луфт шарнира. Авно въпреки смазването се е износил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

чува ли се ясно в купето вътре? Предвид обезшумяването, не би трябвало, но, ако да:

може болт от кормилния прът да се търка в маншона, който е около пръта, точно където излиза от купето към рейката. Това става на A6 4f, когато маншона се размести. Обикновено има и лека променя в това как се чува моторът, когато си вътре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чува се глухо. Отвън като застана до лявата гума звука е много по-силен и направо ме хваща срам като извие :hilezh::blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъпдейт:

 

Днес намерих време за колата и това съвпадна със завръщането на скърцането ми :blush: За жалост не е установих от какво е. На външен вид абс. цялото окачване е здраво. На вдигната кола и свалени предни гуми измокрих с вода всичко (за да симулирам автомивката) и от двете страни, без успех. След като събрах обратно всичко, се повозих за 2 минути, и утихна. Явно трябва да се раздвижи окачването за да се "смаже" или и аз не знам. Най-много мразя такива проблеми, които не можеш да хванеш лесно. Сега ще чакам пак да се разцвили :hilezh:

Редактирано от Excessive
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...