Jump to content

EURO 4 - документ доказващ еврокатегорията


SPARC0

Recommended Posts

Преди 1 час, soult@ker написа:

За съжаление студена водица за мене, от Порше отсвириха, че няма как да издадат такъв документ защото е щатска колата, иначе е 60 лева. Да съм питал технотест или декра. От декра също казаха, че няма кво да се направи, от технотест едва ли нещо по-различно ще кажат.

 

Прочете ли моя пост малко по-нагоре в тази тема? Имах същия проблем:

 

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 85
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Не ти трябват координатите на човека който я е регистрирал. Трябва само да знаеш в кой град а регистрирана, защото в деловодството на КАТ в този град се намира оригиналния документ в който фигурира еврокатегорията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно така. Моята Б7-ца е ULEV2 (Ultra Low Emission Vehicle 2) и по време на технотеста вече я приравняват на Евро 4. След това този документ от техннотеста отива в Изпълнителна Агенция "Автомобилна Администрация", те пък издават друг документ в който пише че е Евро 4 и вече с него си я регистрираш в КАТ.

 

В КАТ ти дават талона, в който трябва да пише че е Евро 4, а документа от Автомобилна Администрация си остава в деловодството. Не могат да го върнат, но могат да издадат друг документ с подпис на началника и печат че автомобила е Евро 4. Ако колата е била регистрирана в същия град в който е и сега пък няма нужда от такъв документ, а направо могат да издадат нов талон в който да фигурира че е Евро 4. И в двата случая грешката е тяхна, но поне съществува начин да се коригира.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така, само че няма да искаш никакъв оригинален документ, направо искай да ти впишат еврокатегорията в талона. След като ти си в София и вносителя също я е регистрирал в София е доста по-лесно от моя случай.

 

В Софийското деловодство на КАТ пазят документ с един куп холограми и релефни печати наречен: "Удостоверение за индивидуално одобряване на пътно превозно средство, регистрирано извън държавите-членки на Европейския съюз, друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или Конфедерация Швейцария".

 

На страница 2 или 3 на този документ (вече не помня) има графа V.9 в която би трябвало да пише EURO 4. На базата на тази графа в талона се вкарва EURO 4 също в графа V.9.

 

Така че отиваш в деловодството в София и искаш да ти изровят този документ и направо да впишат еврокатегорията в талона.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди две седмици регистрирах моята 2010 2.0тди CAHA, която се води Евро 5. Не ми го бяха вписали в талона естествено и вчера минах през Порше Пловдив като срещу 60лв ми разпечатаха 2 листчета. Както и да е с тях отидох до КАТ и срещу 23лв смених наново талони  като сега вече пише Евро 5. Следващата седмица мисля да мина и през данъчното да съм сигурен, че и там са отразили промяната. Някак си ме хвана яд, че карам уж еко кола с хиляда простотии дето се задръстват, а да плащам 3 пъти по-висок данък от старата А3, която беше без никакви катализатори и т.н., чипосана и 22 годишна баба... Сега от 370лв би трябвало да ми падне на 200лв.

Редактирано от pufa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2019 година ... уникално е как след има някой друг милиард се продължава с това обикаляне по най-различни институции за какви ли не неща които би трябвало да стават автоматично.

Дано поне към 2029 нещата малко се променят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...