Jump to content

A4 B7 1.8t 350+ съединител

Recommended Posts

Здравейте.Колата в момента е Валео комплект за преминаване към едномасов маховик и керамичен диск, който обаче явно съм го палил и скърца при потегляне.Бях се засилил да взимам Sachs Performance притискател, но на моя маховик явно няма да стане.Спомням си преди бях чел примерно при С3 че ставаше процедурата с съединител от G60 или ВР6 голф.При а4ката как стоят нещата ? 6 степпенна куатро кутия.

Има ли вариянт с някакъв готов по усилен комплект.Примерно от Б7 рс4 притискател и феродов диск за твърд маховик ? Това при положение че ми изпадне маховик 240мм за мойта кола едномасов. Дали ще държи на 350+ кс на мотор ? И дали изобщо ще пасне. И двете са с по 23 зъба.

А защо не пробваш варианта със съединител от S2   с преработване на маховик от АСЕ?  Познавам хора с 400+ коня, каращи с такъв съединител, драми няма. 

Ето я темата:

А моя твърд маховик на Valeo, който мисла че е 228мм има ли как да се престърже и да взема само притискателя и феродовия диск от въпросната тема ?

1 hour ago, vladi said:

Ба ли го....

Маховик от АСЕ върви около 40-50лв из моргите.....

Като го гледам маховика от ACE го дават 228мм точно колкото е и моя.Нищо чудно да е същия.

Абе то мога ама дали си заслужава се чуда.Казаха ми 100лв за престъргване и още 100 за баланс.Оттам комплекта ще дойде сигурно поне 500лв (с отстъпка) и не виждам файдата.Ако мога да си намера твърд маховик Sachs и да взема техния Performance притискател по-добър вариянт ми се вижда.

Ти си решаваш.....

Иначе в темата съм писал, че има човек, който ми свърши работа за много  по-малко пари :)

Свалих съединитела.Всичко е заминало, затова ще се минава на твоя вариянт.Ще търся маховик от АЦЕ

Ааа и още нещо да питам, понеже мойта кола е Куатро с 6 скорости, дали ще пасне всичко изброено в темата ? Чувал съм че има разлика в съединителите между 5 и 6 степенните.Мойта кола оригинално е с 228мм съединител и 6 скорости.

Също така да питам кои коли са с АЦЕ мотор за да знам какво да търса.

Edited by Marto7777

Аз съм със Б7 и е същия мотор - BFB. Quattro и 6 степенна кутия.Доверявам ти се дано държи :D Дано намера маховик

Междудругото е даден обикновения Sachs притискател, а видях че има и Performance.За обикноввения става въпрос че държи нали ?

Edited by Marto7777

• 11 months later...

Да изтупам прахта след 1 година....колега в край на сметка какъв съединител сложи и как се държи колата ?

• 2 months later...

BFB със 6 скорости на колко мм е съединителя? Има ли разлика в комплектите съединител на 5 и 6 степените кутии с BFB

Edited by integrale45

228мм. е и за двете ск. кутии. SACHS и LuK не се комбинират. Не издържат много на quattro нито маховика нито съединителя. 

Колата е  В6 авант куатро BFB и понеже имам лек шум в кутията от лагера на диференциала и съединителя е нов,на около 3000 км,мисля да сложа 6 степенна кутия от BFB комби, кардан и диференциала,на мястото на 5 степенната кутия.

Edited by integrale45

• 2 months later...

Малко късно отговарям, но в крайна сметка сложих твърд маховик от ACE мотор мисля че беше. Притискателя и феродовия са Sachs за S2 и няма никакви проблеми (Обикновен Sachs, не Racing). Много съм доволен засега. Доста по добре е със заводски съединител за градско каране, макар че и преди с керамикатаси имах полусъединител.

Edited by Marto7777