Jump to content

а6ц5 не пали


kokalchev

Recommended Posts

здравейте! имам ауди а6ц5 2.5 тди 150 к.с. Преди няколко седмици колата ми не искаше да запали,нафтата и беше малко(в резерва) ламбата светна може би 30 км преди проблема. Отивам на работа,паркирам я и викам после ще я зареда, свърших работа,качвам се в колата въртя ключа и не ще да запали,викам си засмукала въздух...от там на майстор да я обезвъздуши. Прави квото прави майстора,запали я и сложи една помпичка на горивния филтър.Добре ..тръгнх си аз,всичко наред,така след 3, 4 дена пак същия проблем,само че нафта има полвин резервоар.от там пътна помощ,сервиз пак обезвъздушаване ...запали и се прибрах.След 2 ,3 дена пак...качвам се въртя,тамън запали  и изгасна,ай пак старата песен. Отиваме в сервиза майсторите гледат и не знаят какво и е, по едно време запаи колата и аз виждам как влиза въздух през маркуча идващ от горивния филтър към двигателя,оправихме въпросния маркуч,въздуха спря,викам от тва е било всичко и си тръгвам спокоен вече. днес се качвам пак в колата,въртя ключа и а да запали (само  препука) ..ама не ще,за  капак акумолатора слаб и го уморих бързо,пробвах на 2 3 пъти по 7 8 секунди ,не запали естествено и акумолатора падна.Резервоара и не е двоен като на куатрото с подкачваща помпа от единия в другия,явно проблема не е от там,гориво имаше в маркуча,миналата седмица бях на обслужване,казах да направят диагностика и излзна че ми е заминала умната дюза щот ми пресветкваше ламбата за подгрева..казаха ми че тая дюза не дава проблем при запалването,даже си карах цяла седмица така и нямаше проблеми. Друг човек ми каза че е заминало най вероятно някъв модул,или реле на запалването, ама не мисля че е това,все пак е реле или рабори или не работи,трети ми казва гнп. вече не знам кого да слушам.моля за вашата помощ! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карай колата при други майстори. Тия щом не знаят, че електеониката на помпата се охлажда от нафтата... и такава помпичка се слага само за да запали за момента,  а  не да караш със нея.

Ако свети лампата за подгрева, със сигурност е изгоряла помпата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламбата за подгрева свети постоянно,но колата пали и работи.Веднъж на няколко дни решава че няма да запали ...след обезвъздушаване запалва.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...