Jump to content

Най-добрия избор на масло за V6 2.5 TDI - A6 Avant


Veli_907

Recommended Posts

Здравейте колеги ;) От скоро се сдобих с Audi A6 Avant V6 TDI 2.5 и макар, че не в момента не го карам (имам всичко платено за годината на текущия си автомобил и няма смисъл да плащам и за Audi-то към момента) все пак събирам информация, чета и реших да си направя регистрация тук. Първия ми автомобил от VAG групата е, първи дизел и изобщо първи извън Alfa Romeo (сменил съм 3 алфи бензинки, в момента още я карам - 156 SW - комбито си е комби). Но реших, че е време за промяна и освен Audi другите комбита не ми стоят по начина, по който ми стои това. 

 

И така стигнах до същественото (след кратко представяне) - подходящото масло за Audi-то (не искам още да му викам "душегуб", макар, че и на Twin Spark-а му викат "туинскрап"). 

 

Спрял съм се на следните: Repsol ELITE EVOLUTION 5W40  , VOLKSWAGEN SPECIAL PLUS 5W40  , MOTUL SPECIFIC VW 505.01 5W40 като сякаш избора ми е предимно между VW Special Plus и Motul Specific като се доверявам на произхода на маслата (все пак от vwclub). Цената не ми е толкова важна, важно ми е качеството и най-добрата "смазка". С Castrol не ми се рискува, най-много ментета има от него, а и тези две масла смятам, че са оригинални. От Motul имам добри впечатления на моментната ми Alfa, но положението там е различно и - като марка, и като гориво (бензин), и като вискозитет (10w40). Спомням си, че тракаше доста с Castrol-а, с който дойде и утихна доста с Motul-а и затова съм останал с добри впечатления от въпросния. Но пак казвам, че не ги съпоставям едната с друга , като единственото им общо е, че са автомобили с ДВГ.

 

Какви са вашите мнения и какво ще препоръчате? Колко литра събира точно (прочетох различно, в auto-data го дава 6 л.)? Двигателя е на 340К реални (не, че са малко), със сервизна книжка и изобщо всички книжки, документи, чифт ключове и т.н. 

 

Благодаря предварително за отговорите!

Редактирано от Veli_907
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от няколко години карам въпросният мотор и съм с Мотул специфик. Доволен съм определено. Сменям на 10-12к км . Преди съм карал с Кастрол 5/40. С Мотул сякаш кората е една идея по-тиха. Поне така си мисля. А и с Мотул май ментетата са по-малко.

Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

VW маслото надали ще е менте, предвид източника му "VW Club BG", но се пак реших да потърся и други мнения. Благодаря и за твоето, очаквам и други! :)

 

Както казах същия ефект на бензиновата Alfa с Motul - доста по-тиха работа (а 1.8 макар бензинов си е шумен първите 2-3 минути) , но реших да не ги съпоставям като изцяло различни марки, гориво и т.н. Предполагам ще остане Motul избора ми на масло, но очаквам и други да се включат в темата. 

 

Същите тези Motul имат ли масло и за скоростната кутия (6-степенна ръчна) и какво трябва да е? 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз карах с Мотул, обаче след 7000км+ почваха да се чуват повдигачите и го сменях веднага пак с мотул. Сега съм с Репсол и съм доволен, още нямам навъртяни много км и не се чуват повдигачите. Ще видим за напред как ще е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спрях се на Motul. Надявам се избора ми да оправдае очакванията ми предвид, че и досега съм ползвал масло от тази марка. Благодаря за мненията!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...