Jump to content

Vialle - Бутон за превключване не свети


Recommended Posts

Здравейте!

От няколко месеца притежавам колата с инсталирана уредба в Германия Vialle LPI7 с течна фаза. Имам проблем с бутона за преключване между горивата газ/бензин, нито един светодиод не свети, не издава звукови сигнали. Така я закупих. Интересното е, че колата си работи на газ и успявам да превключвам от едното към другото гориво с натискане на бутона (чуват се газовите клапани), но няма никаква индикация, нито за горивото, което се подава в момента, нито за нивото на газта в бутилката.

Двигателят е 4.2 V8 с два газови компютъра. Към момента съм проверил всички бушони на уредбата, както и смених ключа с друг, но няма промяна в ситуацията.

Тъй като знам, че във форума има колеги, които се занимават с това, бих се радвал, ако имат предположение да го споделят. Марката не е много популярна и около мен няма оторизирани сервизи на Vialle.

Прикачвам и снимка на типа бутон.

 

viallebutton.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е кабела от нивомера на бутилката до копчето да е прекъснал някъде,като гледам не  е само с два проводника,ами са 4 май по снимката?
Виж огледай отзад инсталацията и замери на буксата на копчето какво се случва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Кабелът от нивомера отива в компютъра, който пали ламбите според съпротивлението на сензора, зависещо от положението на поплавъка. За да не светят светодиодите, нещо лошо става с връзката "ключ-компютър" или с връзката "сензор-компютър". Може веднага да се провери със софтуера за настройка на ГИ. Там ги има тези възможности за палене на светодиодите и настройка на момента на светване за всеки светодиод.

Значи, търси се добър газаджия със софтуер за настройка на  Vialle LPI7 .

Редактирано от aldygreen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с проблем в комуникацията с нивомера е логично, като причина да не светят 5-те идикатора за нивото на горивото в бутилката. Но поне индикацията за това, на какво гориво е в момента, не би ли трябвало да свети (логото на Виале в средата или бензиновата колонка)? Иначе самото превключване с натискане на бутона си работи и сменям горивата, но без светлинна или звукова индикация.

 

Някой, ако има идея къде в Русе или околията има сервиз, който се занимава с марката, ще се радвам да сподели, че по-големите сервизи вече ме "отсвириха".

Редактирано от SeH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...