Jump to content

Лампи на ABS + ESP | И лампа за автоматично вдигане на фаровете


gdinko

Recommended Posts

Здравейте, имам 3 проблема, които моите майстори не могат да ми решат, за това се допитвам до вас да ме насочите към майстори дето разбирам от материята.

 

Проблем 1:

Както ще видите на снимката по време на каране ми светкат едновременно лампите за ABS + ESP, моите майстори викат некъв датчик на абс-а било, сменихме го , същата работа. Четох някъде, че това било нещо в ABS модула, но не знам къде и кой ги прави, сменя и тн. Не знам какво се прави, ако може някакви жокери. Също така когато карам по някога като натисна спирачка, от пред в ляво усещам едно като превъртане (поне така го усещам) , уж карето е ок , не знам дали е свързано с проблема.

 

Проблем 2:

Както виждате на снимката като забаля колата ми светка една лампа, че автоматичното вдигане на фаровете не бачка и в този случй не знам какво да правя и това за какъв майстор е, фарове ли се сменят какво се прави.

 

Проблем 3:

Имам амбиентна светлина в купето която се прецака и мойте майстори ми говорят за някакви "пуканки" че трябвало да се сменят били много скъпи и тука не знам това за какъв майстор е.

 

Благодаря предварително :)

audi.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно е да е заминал АБС модула щом сте сменяли датчиците,най лесно се лекува със втора ръка и същия код(болно място при тези коли), проблема с фаровете може да е или от моторчетата във фаровете или нивоматите които и те се лекуват лесно,а за амбиентното ако съм разбрал са 2-те лампички горе на плафона(то май друго няма при тоя модел) вземаш плафон 2-ра ръка за 20 лева и си готов ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей , вероятно е за абс модула но не знам къде и кой да го диагностицира, сменен е само 1 датчик , ама не съм много сигурен дали е уцелен правилния. Как се оправя проблема с фаровете и това за какъв майстор е , ако е удобно да дадеш някакви контакти ако знаеш някакви читави в София. Амбиентното осветление е долу в краката отпред и отзад , май не е проблема в плафоните, но не мога да съм сигурен, това за какъв майстор е?

 

п.с. прочетох сега в тази тема

, че проблема с тия лампи на таблото може да е от датчик на абс-а така ще търся някой по - компетентен майсто да провери. Приемам предложения за читав майстор в София.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има хора дето ги оправят но по лесния вариант е вземаш втора ръка със същия код и караш,това със фаровете всеки може да ти го погледне,нивомата единия е на предна дясна гума носача а другия отзад но на левия или десния забравих,а за осветлението почваш от крушките най лесно ако всичко друго свети в купето и после към микретата ако не чак тогава комфорт модул.Има мноооого писане и ме мързи вече ;)

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

нивоматите са на предна лява и задна лява гума ,наскоро сменях същата лампичка ми светеше.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 9 months later...

 

Колега, кажи откъде ги взе и всъщност какво смени - датчици ли? Колко пари ти излезе?

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...