Jump to content

Quattro - обслужнане!


dedomras

Recommended Posts

Здравейте, 

Колата е Audi A4 B6 3.0 quattro ( автомат) :)

Имам проблем с теч в скоростната кутия която е автоматична (quattro). Течът е от към кардана и не мога да намеря каквото и да било за нея (ремонт или обслужване). Някой сблъсквал ли се е с тази операция за подмяна на семерингите на кутията, дори и на дифа? Моля някой ако е изиграл тази процедура да каже и къде да търся частите за прекратяване на течовете :) дразня се, че е омаслено и искам да го оправя но дори и не мога да намеря майстор който да се занимава с това  :) за София става дума!

 

Благодаря предварително за инфото което споделяте  ;)

Редактирано от dedomras
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И какъв по-особен майстор ти трябва, че ги няма?

Рутинна подмяна на семеринг, нищо свръхестественно, темата със сервизите не я ли знаеш къде е?

Чести по принцип май се търсят по магазините за авточасти....., казваш им ВИН-а, търсят, намират, харесваш или не цената, поръчват/дават.

Редактирано от NIKO
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да за частите е така.. майсторите който познавам не искат да пипат автоматична скоростна кутия (или не им се занимава или не ги могат) не знам! Просто ми отказаха! Питах за други не познават! Ок. Но ще търся още! Интересува ме маслото което тече от към кардана от скоростната кутия ли е или е от раздатката? Сега ще отида да видя в магазина от среща за части :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако само е леко омаслено, не си заслужава да го пипаш. Отказват ти, защото разглобянето е голяма играчка и предварително знаят, че няма да искаш да платиш цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е че мястото е много омаслено и видимо си има сериозен теч. Поне според мен и за това искам да го изремонтирам. Не аз а някой. Да ми кажат колко ще струва... парите не са проблем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе цената е като за смяна на съединител на ръчка - едва ли ще е повече от 200 лева труда + семерингите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Семерингите  вече са закупени 255 лв - 6 броя ;) 2 оригинални WV (едната се чака от EU някъде да дойде)  и 4 не знам какви се водят ( за всякакви модели ) :) намерен е  и майстора :) той ме посъветва да намеря и висящия лагер за кардана, така и така всичко ще се разкача :) та така... цената колко... толкова  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ауди и евтина поддръжка са две несъвместими неща, всъщност може, но след малък интервал от време се разбира , че е било безмислено и парите за труд и части ги даваш пак, но вече с хубавите и качествени такива. Поне аз съм стигнал до този извод.........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Показвам ги за всеки който иска евентуално да си обслужи скоростите и дифа :) не се хваля ;) искам да улесня някой следващ със номерата (код-овете) от стоковата на Ауто плюс! Цената се вижда (без отстъпка е понеже нямам познати там)  и най малката която е номер 3 в стоковата се чакаше (нямаха я налична) от друга държава! Колата е AUDI A4 B6 AVANT 3.0 V6 ASN  :) Надявам се някой да се възползва от инфото ако има нужда! 

20190514_155225.jpg

20190514_155151.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...