Jump to content

Изгасване и проблем при повторно палене - евентуално проблем с имобилайзер


georgedimmitrov

Recommended Posts

Здравейте, от сравнително скоро карам А3 8п - 2006, 2.0ТДИ - 8 клапанов мотор и имам доста специфичен проблем, та реших да пробвам да събера мнения и евентуално препоръка за сервиз.

Проблемът се изразява в това, че когато карам (и в двата случая беше по нагорнище, не знам дали има значение) педалът на газта просто спира да реагира и съответно колата спира заради стръмния път, изгасва и после не иска да запали. Чакайки пътна помощ мина около час и колата запали, а вторият път ми помогнаха да я обърнем и спуснем и запали на скорост, но не искаше да пали с ключ, а пък бяха минали поне 30 минути в опити.

Лошото е, че и направих каско и оттам ме задължиха (в противен случай има сериозно оскъпяване) да сложа едно устройство - "Total Protect 2" имобилайзер (в МАК-06 София ми го сложиха) и двата случая се случиха след поставянето му.

При откарване в сервиз (различен от Мак-06) ми казаха 'на компютъра е отчела грешка в някакво реле, според нас единствената възможна причина е имобилайзера', а пък на мястото, където монтираха имобилайзера просто го провериха, смениха му начина на работа (сега докато не се подаде на контакт и не се натисне копче, никаква електроника не стартира по таблото), но пък там ми казаха, че няма как да е от имобилайзера, газта била свързана с електроника и проблемът е нещо в нея. Съответно сега уикенда се случи за втори път същия проблем и явно ще трябва да я закарам в трети сервиз, но не съм 100% сигурен в кой, та ако някой е имал подобен случай или препоръка за сервиз, който е читав в София бих бил благодарен.

В първия сервиз ми предложиха евентуално да се търси и премахне това устройство, което ще направи каското невалидно. Лошото е, че не бях карал колата достатъчно време преди да го сложат, за да съм сигурен, че ще се оправи проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де на равен път не го ли прави това. Покарай я мякъде.. Прави си кръкпета на някой полигон.. Паркинг да видиш дали ще изгасне пак. Ако само по нагорнище няма как да е от имобилайзера.

Изпратено от моят LDN-L21 с помощта на Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ъпдейт: Поради някаква причина резервоарът е силно замърсен и сега ще я карам с добавка, понеже не се наемат да го свалят/чистят и после ще се сменя горивен филтър. Днес я взех от сервиза, така че още не съм сигурен дали проблемът е бил от това, но така твърдят и няма никаква друга причина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...