Jump to content

Светна лампата за масло


ivelin91

Recommended Posts

Днес след палене ми светна жълта лампа и пише min.След като покарах малко излезе и някаква друга лампа където пише 1 km.Нивото е точно по средата,не губи масло,сменяно е преди месец.с 5/40.Става дума за 1.9 130 коня с код на двигателя AWX.Какъв може да е проблема датчик или нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Втората лампа се появява, когато надвишиш определен скорост, която ти си задал. Мисля, че се задава примерно караш със 100 км/ч. и натиснеш лявото лостче на таблото. И когато вдигнеш повече от 100км/ч започва да пищи.

Първата предупреждава, че нивото на маслото е на минимума. След като казваш, че нивото ти е по средата, явно има проблем с датчика. Датчика е отдолу на картера. Този датчик измерва и качеството на маслото и температурата му. На мен ми е светвала тази лампа за минимум и наистина маслото беше на минимум. Като ти светне ако отвориш предния капак и след това го затвориш, лампата изгасва и ще светне отново след като изминеш 100 км. Поне при мен беше така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом маслото на пръчката е ок.,проблема най вероятно е в датчика.

Втората се задава като по време на движение се натисне бутона check.Изключва се като пак по време на движение се задържа същия бутон.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знаех за тази възможност, но пак да повторя - караш с определена скорост, например 60 км/ч и натискаш бутона "check". С това се запомня настройката и ако се превиши скоростта, има звуков сигнал. Така ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...