Jump to content

Ритане при превключване на автоматична скоростна кутия


Ahaaa

Recommended Posts

Здравейте,

 

Закупих си преди 4 5 месеца Audi b7 2.0 tfsi Quatro 2005 автоматична скоростна кутия. Успях да отстраня всички нормални болежки за този модел, безинова помпа за високоналягане, почистване на картера и цетката на маслената помпа, смяна на корпуса на масления филтър и т.н. бая мъка. Остана ми само проблема с кутията.

Когато е на D работи нормално като превключа на N или P почва да дига обороти, смених висчки бобини и този проблем се по оправи в момента съвсем малко скача стрелката и  тресе леко, но рядко. 

  Когато вкарам на задна се замисля поне няколко секунди от 5 до 10 да кажем и рита доста здраво(доста е досадно бавното превключване). От 1 нагоре на D работи добре като само спирам на място се усеща едно ритане по-леко не мн силно като на задна. На S пък почти не се усеща като превключва. Смених миналата седмица маслото филтри и т.н., но проблема си оста можеби с една малка идея работи по-добре, но може и да си въобразявам.

  Най ме притеснява забавянето на превключване на задна доста време е понякога си чакам мин 10 сек. и със силен ритник превключва. Майстора единя (че бяха двама) каза че според него са клапани и няма се оправи от маслото, а др ми каза да се отърва от нея че можеби скоро ще замине кутията и че лошо положението.

  И ми казаха да я закача на диагностика за скоростни кути имало специялен софт за това да видя какво е състоянието.

 

  Та въпроса ми е имате ли идея от какво е, дали не е заминала тази кутия или може и да се размина с нещо по-малко като софт или клапани?

 

  И добавка: за съжаление, за колата не са полагани нужните грижи, половината от ремонтите са точно заради това, не са сменяли маслото редовно и  не бяха сменяли консуматива на помпата за високо налягане, та за кутията със сигорност не са полагани никакви грижи. Колата е на 280 000к  реални.

 

   

Link to comment
Share on other sites

Преди 2 часа, Ahaaa написа:

Здравейте,

 

Закупих си преди 4 5 месеца Audi b7 2.0 tfsi Quatro 2005......... Колата е на 280 000к  реални.

Извинявам се за Off-а първо.

Това с "реалните" как го разбрахте, просто ми е интересно?

Link to comment
Share on other sites

Дълга история... колата не беше карана доста време  2 3 години... и е взета от фирма с познати и така... и е купена нова от Порше Варна ...на диагностика  са толкова.. Може и да има скрито покрито нещо през годините, но не ми се вярва... ползвана  е да се карат някви шефчета на сам на там от време на време... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...